Israëls Innovatie week (ook wel bekend als DLD) is een geweldige kans om de innovatieve energie van Tel Aviv op te snuiven. Tijdens het Open Startup Event zullen startups in de hele stad hun deuren openen voor het publiek voor een blik achter de schermen. Als je wilt weten kennis maken met de Startup Nation en de bedrijven die deze bloeiende weten te houden, stellen wij voor dat je de volgende bedrijf ontmoet. Wij denken dat zij de coolste startende bedrijven zijn om te bezoeken tijdens het Open Startup Event.

Feex | Waar: “The Library”, 9 Ahad Ha’am St (Shalom toren)

FeeX, opgericht door Waze medeoprichter Uri Levine, is een dienst die consumenten helpt verborgen kosten te vinden bij bestaande pensioenrekeningen.  Nadat je je eigen account hebt geuploadt, vergelijkt FeeX  jouw situatie met die van andere gebruikers die een soortgelijke werkzaamheid uitoefent of die maandelijks hetzelfde bedrag stort. Via de “Sucker Meter” zie je wat jouw kosten en die van anderen zijn. Op deze manier kunnen consumenten hun pensioenverzekeraar en/of huidige dienstverleners aanspreken over de extra kosten of overstappen naar een andere instelling.

Soluto | Waar: 39 Rotchild Blvd , Begane Grond

Soluto begon als een cloud-gebaseerde oplossing die mensen in staat stelt om elkaar te helpen met het beheer en repareren van hun apparaten. In beginsel lag de focus op pc’s, later breidde Soluto haar diensten uit naar andere toestellen, zoals tablets en smartphones. Eerder dit jaar is Soluto begonnen met diensten voor kleine en middelgrote bedrijven. In oktober 2013 is Soluto overgenomen door de verzekeringsmaatschappij Asurion voor $130 miljoen.

Wibbitz | Waar: Montefiore 27, 1e verdieping

Wibbitz vat teksten uit nieuwsberichten samen, en presenteert de samenvatting in een soort slideshow met een automatische voice-over. De beelden in de slideshow worden samengesteld met behulp van geavanceerde tekstanalyse en speciale algoritmen. 
Je kunt zelf kiezen uit welke categorie (bijvoorbeeld nieuws, technologie of sport) je nieuwsberichten wilt krijgen. Deze oplossing is een interessant voorproefje van wat met tekstanalyse en algoritmen bereikt kan worden.

JoyTunes | Waar: 43 Ha-Natsiv St

JoyTunes werkt met muziekdocenten aan een “vernieuwende manier hoe mensen een muziekinstrument leren spelen en de passie voor muziek in het dagelijks leven op te wekken.” In januari 2014 was de app Piano Mania een van de meest populaire apps op de Amerikaanse App Store .

Yevvo | Waar: 3 Levontin St

Met Yevvo kan je met een druk op de knop live zijn en ontvangen vrienden die jou volgen een feed met jouw live video stream. Jouw vrienden kunnen rechtsreeks reageren of jouw feed live vorozien van hun commentaar doorzetten naar hun volgers.

Emaze | Waar: 6 HaNehoshet St, 3rd floor (THE TIME kantoor)

Emaze is de next generation op het gebied van presentaties: je kunt er in een paar minuten complexe en indrukwekkende presentaties mee maken, in 3D of gewoon met slides zoals PowerPoint. En het is nog makkelijk ook.

Doomoro | Waar: 39 Rothschild Blvd , 1e verdieping

DOOMORO is een marktplaats voor mensen die op zoek zijn naar online diensten en je rechtstreeks in contact brengt met 5 sterren freelancers. Je vindt er Same Day Delivery van online diensten zoals ontwerp, vertalingen, programmering, video-editing en animatie.

The Bitcoin emBassy TLV | Waar: 1 Ahuzat Bayit St

De Bitcoin emɃassy TLV gaat over  mensen van de nieuwe economie. Het is een plek voor alles rondom de Bitcoin. De ‘ architectuur ‘ van de emɃassy weerspiegelt het basis concept van de gedecentraliseerde munt, door te functioneren als een open sociale code.

De Bitcoin emɃassy TLV is een platform voor vele bitcoin initiatieven. Het beschikt zelfs over een bitcoin pinautomaat, waar je bitcoins kunt kopen tot en met een waarde van NIS 1000 (ca. Euro 200,-).

TabTale | Waar: 24 Raul Valenberg St, Building D, 4th floor

TabTale is een ontwikkelaar en uitgever van games en applicaties voor smartphones en tablets, met meer dan 400 miljoen downloads en 26 miljoen maandelijkse actieve gebruikers: meest belangrijke zijn de baby-serie, Paint Sparkles, en Doctor X.

Spot.IM | Waar: 2 Har Sinai St (achter de grote synagoge)

Via Spot.IM, van Ishay Green, tevens een van de oprichters van Soluto, kun je een bezoeker community opbouwen door websitebezoekers op jouw website ideeën uit te laten wisselen en delen.

Het Open Startup Event heeft plaats op dinsdag 17 september as van 18:00-23:00 op verschillende locaties in Tel Aviv. Om te zien welke startups deelnemen en waar je ze kunt vinden, klik op de volgende link: http://openstartup.whats-on.co.il/participants-2/

You can read the article in English on NoCamels.