Ericsson heeft afgelopen week aangekondigd  de Israëlische Startup Fabrix Systems te kopen voor $95 miljoen.

Fabrix Systems is een leverancier van cloud-storage, computing video services en levert een netwerk voor video-toepassingen. Fabrix System ondersteunt de kabel en DVR cloud leveranciers om betere kwaliteit te kunnen leveren aan de eind consument. Met de aankoop van Fabrix Systems kan Ericsson haar TV en Media portfolio uitbreiden met een grootschalige opslag,een computing platform waardoor zij op een eenvoudige en met een goed geïntegreerde oplossing voor geoptimaliseerde media opslag, verwerking en levering van toepassingen zoals een cloud DVR en Video On Demand kunnen leveren.

De aanpak van Fabrix Systems maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen binnen cloud storgae; grid computing, virtualisatie en video processing technologieën dat het gebruik van vele applicaties mogelijk maakt. De acquisitie creëert voor Ericsson een nieuwe service waardoor zij makkelijk een switch kunnen maken naar een cloud DVR voor haar TV platformen, Ericsson MEdiaFrist en Ericsson MEdiaroom. Door het nieuwe systeem van Fabrix kan Ericsson extra dimensies leveren aan Ericsson Video Centric Network en de mogelijkheid bieden om video’s beter te managen door datastorage, maar alsnog efficiënt en kwaliteit leveren aan elk TV apparaat.

In de huidige maatschappij evolueert TV steeds sneller door de opkomst van breedband connectiviteit, cloud-diensten en de mobiliteit van de services. Ericsson’s jaarlijkse ConsumerLab TV & Media rapport toont daarom ook de snelle aanname van de consument rondom nieuwe tv-diensten die direct, het gemak van toegang, en persoonlijke relevantie bieden.

Deze overname versnelt Ericsson’s vermogen om aan de verwachtingen van de consument te voldoen en levert TV om van te genieten. Per Borgklint, Senior Vice President en Head of Business Unit Support Solutions – Ericsson geeft aan: “Ericsson is sterk aan het investeren in het aanbieden van diverse services op het tv-platform en het video-netwerk. Ericsson’s Media Visie 2020 laat zien dat de traditionele TV al snel verschuift naar ‘TV Anywhere’. Deze visie zal Ericsson’s leiderschap binnen het aanbieden van uitzendingen, video en netwerken versterken en levert een unieke positie om aan de meest veeleisende klanten te kunnen voldoen. Door Fabrix Systems kan Ericsson haar klanten een wereldwijd netwerk aan gepersonaliseerde video content op elk scherm op elk moment leveren.

Read the article in English here