Carsten Koall/Getty Images
Volgens de laatste cijfers van het OECD staat Israël op ranking 4 als het gaat om de top 10 OECD meest geleerde landen.

46.6% van de Israëlische gemeenschap is in bezit van een bachelor diploma of hoger. De kosten van een opleiding per student komt uit op een gemiddelde van $11,553 en komt neer op de 18 plek voor studiekosten.

Bijna alle 18 jarige Israëlische jongeren zijn verplicht om twee jaar  in het leger te dienen van Israël. Dit is hoogstwaarschijnlijk ook de reden dat Israëlische studenten op latere leeftijd hun diploma behalen. De verplichtingen omtrent het leger is geen reden voor jongeren om verder te gaan met een studie na het leger, sinds 46% van alle Israëlische jongeren na het leger alsnog een bachelor diploma behalen.

Read the article in English here