Het Israëlische startup BioGaming, gefinancierd door de Israëlische Chief Scientist Officer en particuliere beleggers, gaat een voor fysiotherapeuten revolutionair e-Health platform op de markt brengen.

BioGaming

Waarom is deze technologie revolutionair? BioGaming brengt 3 essentiele benodigdheden voor een succesvolle revalidatie bijelkaar: toezicht, persoonlijke benadering en plezier. Fysiotherapeuten en trainers kunnen gepersonaliseerde oefenprogramma’s maken die worden omgezet in interactieve games met real-time begeleiding en feedback. Dus geen saaie thuisoefeningen meer maar een leuke en boeiende ervaring. BioGaming pakt zo ook het probleem van therapietrouw aan wat de gezondheidszorg veel kosten bespaart. Er is een patent aangevraagd voor dit interactieve e-Health platform dat zowel in revalidatieklinkieken als ook thuis kan worden gebruikt.

BioGaming1

BioGaming is een van 46 Israëlische bedrijven op het Israëlische paviljoen tijdens Medica 2014, 17 daarvaan nemen voor het eerst deel aan het nationale matchmaking paviljoen. De tentoongestelde technologieën omvatten cardiovasculaire oplossingen, diagnostiek en monitoring, Eerste Hulp Diensten (EMS), telemedicine, urologie en nog veel meer.

In de wereld van high-tech erkend als leider van creatieve ontwikkelingen is Israël uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van innovatieve oplossingen in de life science sector. Israëlische oplossingen gaan in op uitdagingen in de huidige gezondheidszorg om de totale kosten van de gezondheidszorg te verlagen en te voldoen aan de veranderende behoeften door een vergrijzende bevolking. De maatschappij in Israël is doordrongen van een sterke ondernemingsgeest, waar innovatie een manier van leven is.

Israelisch Medisch Innovatie Pavilijoen Medica 2014