Nog weer een nieuwe messaging app, zitten wij daar nu wel op te wachten? Er zijn er zo veel op de markt dat wij inmiddels één ander messaging startup ‘nodig’ hebben dat ons helpt al onze messaging apps te organiseren; daarvoor heeft dat bedrijf in een investeringsronde onlangs ook miljoenen weten op te halen. Maar het volgende startupje is toch net anders: ComiXchat is een messaging app die precies doet wat de naam al zegt, namelijk een stripverhaaltje maken van jouw chats. 

De app werd deze week in New York gelanceerd op de ComicCon en is beschikbaar voor iPhone, Android en Windows telefoons. De handgetekende illustraties zijn afkomstig van de Australische illustrator Otto Schmidinger die automatisch worden gegenereerd op de servers van de app. Wanneer je chat maakt de app van je sms-berichten een fantasievol en innemend verhaal. Je hoeft alleen een van de handgetekende avatars te selecteren – dat kan zijn de elegante piraat genaamd Uni of een draak genaamd Dough – en je kunt aan de slag. De app zet automatisch het gesprek om in illustraties, de tekst die je typt verschijnt in het ballontje boven de personages. Je kunt de illustraties ook beïnvloeden door moods in te voeren in de chat.

2014 10 08 01.12.56 220x220 New comiXchat messaging app goes beyond emoticons and avatars for real time dramatic scenes

Tevens kun je foto’s toevoegen aan de chat en chats opslaan of delen (per frame of het hele gesprek) op Facebook, Twitter, Pinterest of andere social media platformen.

2014 10 08 01.28.12 220x220 New comiXchat messaging app goes beyond emoticons and avatars for real time dramatic scenes

Klinkt echt als een fun app, toch? En voor de liefhebbers van stripverhalen wordt het nog leuker. comiXchat heeft namelijk via social media een download campagne gestart die tot en met 7 november a.s. loopt. De winnaar krijgt onder anderen een door de kunstenaar met de hand getekend en gesigneerd exemplaar van hun eigen avatar.

Het is een verschrikkelijk inefficiënte manier van communiceren en ieder gesprek in deze app zal op de een of andere manier komisch verkeerd overkomen. ComixChat is zo heerlijk anders in de pool van alle reeds bestaande messaging apps dat het zeker een welkome afwisseling is.

Het doel volgens Yuval Hertzog, medeoprichter van Nubis, de startup achter de chat- app is het opzetten van “de meest expressieve interactieve platform die vandaag de dag bestaat. Wij volgen de trend naar meer expressieve formen van chats zoals wij dit al zien in de opkomst van emoticons en stickers, aldus Yuval Hertzog.

Vooralsnog is comiXchat gratis, uiteraard wel ad-ondersteund. Er komt een reclamevrije-versie met extra avatars en achtergrond instellingen.

The full article is available in English on The Next Web.