Om het 25 jarige jubileum van de val van de Berlijnse muur te herdenken besloot Google een speciale Google Doodle te creëren (het Google logo dat dagelijks verandert). Deze Google Doodle moest een korte film zijn over de Berlijnse muur. Momenteel wordt de Berlijnse muur op 17 plekken over de hele wereld tentoongesteld.

Om dit voor elkaar te krijgen moest Google zo spoedig mogelijk 17 film crews ter plekken regelen. Elk team moest een opname maken van de tentoongestelde muur. Het Google team heeft daarom het Israëlische platform Veed.Me ingeschakeld. Binnen een week had het Google team alle opnames van de 17 tentoonstellingen over de hele wereld binnen. Zie hieronder het resultaat.

[youtube]http://youtu.be/_NfM4qwafUc[/youtube]

Veed.Me is een 2-jarige start-up, dat een platform voor filmmakers heeft ontwikkeld. Op dit platform kunnen video productie teams hun service aanbieden en partijen die opzoek zijn naar een videoproductie team makkelijk een passend team vinden.

Read this article in English here