Volgens Volkswagen is de toekomst van de auto een ‘connected’ auto. Volkswagen heeft aangekondigd dat zij een samenwerking aangaan met Shell en de software gigant SAP technologies om dit te verwerkelijken.  SAP zal de software en netwerk connectiviteit leveren voor dit product dat wordt geproduceerd door SAP’s Israëlische vestiging in Ra’anana.

Volgens SAP zou autorijden een leukere ervaring moeten zijn. Vaak zijn er onnodige irritaties tijdens het rijden zoals het parkeren in een garage, parkeertickets, etc. Een connected auto kan deze ongemakken verhelpen.

Een van de trendy onderwerpen dit jaar was dan ook “ to be Connected”. Vele autoproducenten zijn bezig om nieuwe functies te ontwikkelen voor de connected auto. Merken willen zich hiermee differentiëren op de markt. Ondermeer functies zoals  nieuwe beveiligingsmaatregelen en geïntegreerde GPS systemen worden gefaciliteerd. Momenteel heeft Google de ultieme connected auto. A Google self-driving connected car (photo credit: Courtesy)Deze auto kan zichzelf naar een eindbestemming brengen.  De auto zal door middel van aanwijzingen via een GPS & 4G softwaresysteem op haar eindbestemming komen zonder enige besturing van een persoon.

In eerste instantie waren SAP, Volkswagen en Shell rond de tafel gaan zitten om manieren te zoeken hoe zij autorijders konden ondersteunen door middel van een connected cloud technology. Tijdens de discussie kwamen zij tot de conclusie dat het een beter idee was om de autorijder extra tools te geven tijdens de autorit om bijv, de lunch te bestellen, een parkeerplek vinden, etc.

Israëlische technologie zal centraal staan in het project. Sap’s senior vice president Connected Vehicles, Gil Perez, gaf aan dat SAP de dagelijkse inefficiënties & irritaties zal aanpakken tijdens de ontwikkeling van dit product.

Dit ‘Cross-industry’“ pilot project laat het potentieel zien hoe de consument en de utility markt samen komen.

Read this article in English here.