De Israëlische start-up Sesame Enable is de enige touchfree smartphone op de markt. Deze smartphone geeft patiënten die lijden aan aandoeningen zoals ALS, verlamming of parkinson de mogelijkheid om een smartphone te bedienen.

Hoe?

De technologie is gebaseerd op diverse technologieën, zoals gezicht, stem en bewegingsherkenning. Het scherm van de telefoon heeft een ingebouwde cursor om de bewegingen van de gebruiker te volgen. Daarnaast heeft de telefoon ook een open sesame voice command. Door deze technologieën te combineren levert Sesame de eerste touchfree smartphone aan de markt.

Ben-Dov, de uitvinder, vertelde aan Times of Israel dat Sesame een software systeem heeft ontwikkeld dat toegepast kan worden op een Android telefoon. Zodra de software wordt geïnstalleerd zal de telefoon worden geformatteerd voor Sesame’s software en klaar zijn voor gebruik.

Momenteel wordt het systeem alleen geleverd voor Android systemen. Er wordt verwacht dat de iOS versie in Maart 2015 klaar is voor de markt.

Het bedrijf is momenteel ook bezig met een crowdfunding, mocht u dit initiatief willen steunen volg deze link.

[youtube]http://youtu.be/_BEqCat1M48[/youtube]