Rene Pluijm Israel 2

In het programma Pluijm Eetbare Wereld gaat avontuur kok Rene Pluijm op een culinaire zoektocht waarin hij tijdens elke aflevering een land of streek bezoekt en op zoek gaat naar de oorsprong van eten.

Pluijm Eetbare Wereld is ook weer in Israel geweest en hebben een tweede aflevering (zie hier de editie van vorig jaar) gedraaid.. en hoe!!

Tel Aviv by day
Streetfood dat is hoe we het in Israel noemen en dit wilden ook aan het productieteam van Pluijm’s Eetbare Wereld laten zien in Tel Aviv met de leukste eetspots en soms de meest makkelijke maar wel smakelijkste gerechten door de kleurrijke fusie van kruiden en ingredienten die men gebruikt. Lokale eetspecialiteiten als verse ‘sherry’ haring van een bijzondere dame genaamd Hadasa, Tamara’s verse fruitsapjes en we brachten een bezoek aan de Carmelmarkt aan de HaCarmelstreet.

In de avondenuren zijn we op pad gegaan om het nachtleven van Tel Aviv te filmen. Daarbij kwamen vooral veel mooie en levensgenietende mensen voorbij waar deze kosmopolitische stad rijk van is en natuurlijk werd ook het ‘straateten’ gegeten die iedereen na een avondje stappen eet!

Naast de bruisende stad Tel Aviv, hebben we in de eerste aflevering al eens laten zien waar je op verschillende plekken in Israel de lekkerste hummus kan krijgen. Of hoe je met verse kruiden&eigen gemaakte deeg aan de slag kan gaan om een pita falafel te maken. In deze aflevering zullen we laten zien hoe je in de woestijn (ja,ja) van Israel opmerkelijke plekken te vinden zijn om  diverse traditionele gerechten te bereiden.

Groente&fruit van Nederlandse bodem
De groente&fruit die vanuit Israel richting Nederland gaat, wordt door Arava Export Growers ltd. als één van grootste exportbedrijven in groente en fruit, geleverd . Met hun eigen distributie kantoor in Nederland verkopen zij o.a. paprika (geldt voor 80% van de productie), avocado en sharonfruit etc. aan de Nederlandse supermarkten.

Arava heeft een bijdrage geleverd aan het programma van Pluijm en met hun Nederlands management in Israel, symboliseert het een belangrijke samenwerkingspartner voor handel tussen Nederland en Israel.

Kijk 12 december naar RTL4 om 16.00 voor de food special over Israel met Pluijm’s Eetbare Wereld!! Zie hier de teaser http://youtu.be/fGIKqBi2ixs