Tel Aviv wint de World’s Smartest City award tijdens de Smart City Expo in Barcelona en verslaat daarmee 250 deelnemers.

Gemeente Tel Aviv verslaat 250 steden over de hele wereld en neemt daarme de World Smart Cities award in ontvangst. De awarduitreiking was een onderdeel van de Smart City Expo World Congress in Barcelona.

Tel Aviv had een paviljoen waar zij verschillende technologieën presenteerde die worden gebruikt in het Tel Aviv project “Digital” dat is uitgezet door gemeente Tel Aviv.

Digital was een van de redenen voor de nominatie ‘World’s Smartest CIty’. Het panel beoordeelde Tel Aviv op het integreren van ondersteunende technologie in de stad.  De projecten in leveren de stad verschillende faciliteiten; WIFI door heel de stad, LBS technologie, integreren van smartphones, en het organiseren van ronde tafel gesprekken.

Volgens gemeente Tel Aviv zijn er momenteel 90 000  Digital gebruikers. Een voorbeeld hiervan is de verblijfsvergunning kaart. Met deze kaart kan elke eigenaar informatie en services ontvangen via de mail, sms en kunnen zij gebruik maken van een persoonlijke website dat speciaal is ontworpen voor de inwoner.

Naast de verblijfskaart, levert het digital project ook een mobiele app dat is ontwikkeld op basis van een geografisch informatie systeem (GIS), een open database en online registratie.

To read the article in english please view here.