Het grootste nanotechnologie productie bedrijf, OCSiAl, zoekt een plek om haar fabriek te plaatsten in het zuiden van Israël. Het plan is om een fabriek te bouwen waar 50 ton aan  Single Wall Carbon Nanobuisjes (SWCNTs) per jaar kan worden geproduceerd. De geplande fabriek zal mogelijk de grootste productie van nanobuisjes  ter wereld zijn.

SWCNTs zijn de basis voor nanotechnologie, door middel van het manipuleren van materialen met nanomonecules is het mogelijk om de wet van de natuur te trotseren in grotere hoeveelheden. Een nanometer (NM) heeft afmetingen in de orde van 1-100 of te wel is een miljardste van een meter groot.

In de vorm van  SWCNTs wordt nanotechnologie al in een groot scala van producten toegepast. Veel wetenschappers gebruiken de voordelen van de technologie om zwermen te creëren, elektriciteit te geleiden en het gedrag van moleculen te veranderen. Een van de meest belovende nanotechnologie wordt gebruikt om tand-implantaten te versterken door middel van titanium dioxide nanobuisjes, spieren te kweken van geweven nanobuisjes gevuld met wax, bacteriën te herkennen in het water, en nanobuisjes worden gebruikt om kankercellen te vernietigen.

Vele nanobuisjes worden gebruikt voor dit soort projecten zijn hoogstwaarschijnlijk geproduceerd door OCSiAl. OCSIAL opereert momenteel in Amerika, Groot Brittannië, Duitsland, Zuid Korea, Rusland met haar hoofdkantoor in Luxemburg. OCSiAl kondigde haar fabriek plannen in de Negev aan tijdens een wetenschappelijk conferentie  samen met de Bar Ilan Universiteit voor ‘Nanotechnology and Advanced Materials’.

“Israël is een van de meest innovatieve en een kenniscentrums voor nanotechnologie”, aldus OCSIAL. Dit is dan ook  de reden waarom OCSIAL geïnteresseerd is om een fabriek te bouwen in Israël. Daarnaast hebben zij ook plannen om de relatie met de Israëlische markt te versterken, zowel met dealers, en samenwerkingen met industriële bedrijven en academische instituten.

Read the Article in English here