Maak met een voedsel 3D Printer je eigen Superfood. De Israelische startup ‘Green Onyx’ maakt dit mogelijk. Omdat vaak vele superfoods lastig te verkrijgen zijn heeft het bedrijf Green Onyx een product ontwikkeld waardoor men hun eigen superfood kan produceren. Het superfood genaamd  Khai Nam of wel ook ‘groene kaviaar’ genoemd, kan men met dit apparaat ook thuis in de keuken groeien.

Khai Nam, wat “water eieren” betekent in het Thais, is een groente dat komt uit Thailand, Birma en Laos. De smaak is vergelijkbaar met zoete kool, en een natuurlijke knapperige textuur, deze “groene kaviaar” zal menig smaakpapillen verassen. De superfood kan worden toegevoegd aan allerlei gerechten of drankjes. Khai-Nam zit vol met voedingsstoffen en is vergelijkbaar met het eten van boerenkool, broccoli en spinazie, en kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan smoothies, soepen, salades en meer.

De Israëlische onderzoekster, bioloog dokter Tsipi Shoham, en haar man, Benny Shoham, een-Technion opgeleide ingenieur elektronica, ontwikkelde samen een high-tech systeem. Het systeem is te vergelijken is met een 3D-printer voor voedsel. Het is ontworpen om Khai-Nam te laten te groeien en te verwerken met alleen capsules, water en elektriciteit. Het machine dat staat op de aanrecht levert de super groente in een vloeibare substantie of in een pasta met een druk op de knop.

Het streven begon drie jaar geleden, toen Dr. Tsipi Shoham was op zoek naar voedzame toevoegingen voor het dieet van haar familie. Met meer dan 17 jaar ervaring inbiologisch onderzoek, zegt ze dat ze bewust is van de belangrijke rol die een goede voeding speelt bij het voorkomen van chronische ziekten. Toen in 2011 het echtpaar begon te zoeken naar alternatieve mogelijkheden voor een gezonde, evenwichtige en smakelijke keuzes te verkennen, kwamen ze uit bij Khai Nam.

Read the article in English here.