Zie hieronder de top 15 meest innovatieve uitvindingen uit Israël in 2014

1. Consumer Physics: SCiO 

Consumer Physics lanceerde in 2014 haar Kickstart campagne voor haar uitvinding het SCiO stickje. SCiO lijkt in eerste instantie op een USB stick, maar het kunnen van het stickje gaat voorbij de USB stick. De uitvinding scant de moleculen van een bepaald object en meet de waarde ervan. Het kan materialen en andere fysieke objecten analyseren en de chemische samenstelling kan weergeven. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker kan lezen of een appel rijp genoeg is om te eten, of of te zien wanneer een plant meer water nodig heeft. SCiO is het apparaat om ons te helpen om de natuur om ons heen te begrijpen.

[youtube]http://youtu.be/2C83tbuBmWY[/youtube]


2. BreezoMeter

De app uit 2014 die je helpt gezond te blijven, daar hoort BreezoMeter zeker bij. Doordat de vervuiling in veel steden hoog ligt, is de luchtkwaliteit vaak slecht. Deze app, ontwikkeld door een Israëlisch team, kan de luchtkwaliteit meten van je omgeving.

Gezond blijven in steden kan een echte uitdaging zijn. De vervuiling is vaak hoog waardoor de luchtkwaliteit vaak slecht is.  Maar nu door de ontwikkeling van Breeszometer dat is ontwikkeld door een Israëlisch team van milieu-ingenieurs kan men via een app de luchtkwaliteit meten van jouw omgeving en kan aanbevelingen geven over de gezondheid van de gebruikers. Breezometer bestaat uit een big data analystisch platform en met behulp van een analgorithm verzamelt het gegevens van duizenden air-bewakingssensoren wereldwijd,  om de luchtvervuiling te volgen en te interpreteren.

[youtube]http://youtu.be/A1rSEfU9PSk[/youtube]


3. PlayBuzz

Playbuzz is een open netwerk dat gebruikers hun eigen draai te geven aan hun platform door zelf content te creeeren. Dit kan door middel van quizzen, lijstjes en nog veel meer. Het platform is opgericht in 2012 en gelanceerd in 2013 door Shaul Olmert, de zoon van de voormalige Israëlische premier Ehud Olmert. Sinds de lancering is dit het meest gedeelde platform op Facebook. Momenteel  zijn er 250 miljoen gebruikers die op Playbuzz netwerk eigen content creeert.

4. Houzz

Houzz in een online platform waar men ideeen op  kan doen voor in huis,  om te verbouwen of opnieuw te decoreren. In de afgelopen 5 jaar is Houzz uitgegroeid tot het grootste database betreft ontwerpen en decoraties voor in huis.  Sinds september 2014 heeft de site ook een online marktplaats gelanceerd waar de bezoekers producten direct kunnen kopen van de website.

 

5. StoreDot

Storedot, de sensatie op de CES conferentie in Los Angeles. Deze Israëlische  technologie kan uw telefoon in 30 seconde opladen. De technologie maakt dit mogelijk door het gebruik van een nano-technologie dat kunstmatige moleculen of “nano-puntjes” stimuleert. StoreDot is ontwikkeld op de Nano afdeling binnen de Tel Aviv Universiteit. Momenteel is Storedot aan het werk om het huidige model te verkleinen, aangezien het bedrijf vindt dat een batterij klein en slank moet zijn om makkelijker te worden mee genomen.

[youtube]http://youtu.be/9DhJZAhjbcI[/youtube]

6. Yo!

Yo, It’s that simple. Het is een simpel concept dat gebruikers met elkaar laat communiceren door middel van een woord boodschap “Yo”. Ondanks het feit dat het een vrij simpele applicatie is, doet de app het erg goed onder de social networking applicaties. In juni rankte de app op plek 1 van de Amerikaanse App Store van Apple. Al snel erna werd de investering van Yo! naar $ 1,5 miljoen. Ondertussen heeft de applicatie al meerder functies die de Yo! gebruikers kunnen gebruiken waaronder het versturen van links en afbeeldingen.

7. WeWork

De in New York gebaseerde startup WeWork, is een platform waar ondernemers terecht kunnen om een werkplek te vinden bij hun in de buurt. Het bedrijf koopt onroerend goed op in trendy wijken over de hele wereld en verbouwt de gebouwen tot slimme gedeelde werkruimtes voor leden. De visie van WeWork is het samen brengen van meerdere entrepreneurs die elkaar kunnen stimuleren, inspireren en prikkelen.

8. CyberArk

Cyberark is een cyber security bedrijf en richt zich op het elimineren van  van de meest geavanceerde cyberbedreigingen. Momenteel wordt Cyberark aangenomen door vele internationale toonaangevende bedrijven waaronder 35 procent bestaat van bedrijven uit de Fortune 100 en 17 van ‘ s werelds top 20 banken.

9. Protalix

In 2014 heeft het Ebola-virus haar sporen na gelaten, 7.000 mensen zijn om het leven gekomen en meer dan 20.000 mensen zijn besmet met het virus. De Ebola epedemie is een van de ergste in de geschiedenis. In oktober 2014 heeft het Israëlische bedrijf Protalixmade hiermee ook de krantenkoppen gehaald, nadat ze bekend maakte dat zij bezig waren met een mogelijke massaproductie van een experimenteel Ebola-vaccin, ZMapp. Dit medicijn kan een oplossing zijn tegen Ebola, maar het bedrijf maakte bekend na de krantenkoppen dat de massaproductie van dit product nog niet is gestart.

10. BiondVax

Het Israelische bedrijf BiondVax heeft het eerste universele vaccin ontwikkeld voor de griepprik. BiondVax is al sinds 2005 in het het Weizmann Instituut bezig om het vaccin te ontwikkelen en heeft momenteel patenten in de Verenigde Staten, Hong Kong, Australië, China, Rusland en Mexico. BiondVax is ook bezig om patenten te krijgen voor de Europese Unie en Japan om hun bereik uit te breiden. Het bedrijf  geeft nu aan dat zij zich kan gaan begeven in grootschalige ontwikkelingsprogramma’s. Dit zal in samenwerking zijn met farmaceutische bedrijven en overheden die ervoor kunnen zorgen dat de technologie een licentie heeft om dit medicijn toegankelijk te maken voor iedereen.

11. ReWalk

In 2014 werd de eerste ReWalk in gebruik genomen, waardoor een persoon met een dwarslaesie opnieuw kan leren lopen met een Rewalk skelet. De ReWalk werd ontwikkeld door de Israëlische wetenschapper  Dr Amit Goffer. Het skelet biedt houvast en de controle om loopbewegingen te simuleren, waardoor een persoon met een dwarslaesie in staat is om rechtop te staan en te lopen. Momenteel is dit het enige exoskelet dat door de FDA is goedgekeurd. Het skelet kan nu worden verstrekt voor $ 69.500, r en wordt het momenteel nog niet gedekt door de verzekering,.

12. Taboola

Taboola in een innovatief platform dat is ontwikkeld door drie jonge entrepreneurs uit Israel. Dit platform kan voorspellen welke posts of video’s de gebruiker leuk zal vinden door middel van het platform’s algorithm. Het platform voorspelt wat op de web interessant is voor welke gebruiker. Veel bezochte sites, waaronder USA Today, NYTimes, TMZ, Politico.com, Business Insider, en anderen gebruiken Taboola’s platform. Het platfrom heet tot nu toe 400 miljoen unieke bezoekers bereikt en biedt meer dan 150 miljard aanbevelingen elke maand aan gebruikers.

13. Kenshoo

Kenshoo is een wereldwijde leider in  het voorspellende van marketing software wat wordt gebruikt door sociale netwerk reuzen zoals Facebook en Twitter. Het bedrijf,  wat ook is opgenomen in de Forbes ‘”15 Social Media Companies To Watch In 2015’, is het eerste digitale marketing platform dat personen koppelt aan hun online activiteiten  op Facebook om hun inkomsten te verdubbelen.

14. Crossrider

Crossrider is een digitale marketing en reclame provider waarmee bedrijven of individuen ontwerpen, designs kan laten maken en publiceren online.

 

15. FeeX

Feex is een organisatie dat mensen helpt met het ondersteunen en verhelpen van rekeningen door ‘verborgen kosten’. Dit komt vooral voor in pensioenregelingen, waar alleen in de kleine letters staat beschreven dat er meer kosten aan verbonden zijn dan op het eerste gezicht. Tot nu toe heeft FeeX al meer dan 60.000 gebruikers met meer dan $ 1 miljard aan activa, en heeft al $ 277.000.000 aan verborgen kosten bloot gelegd.