GetGems: de startup dat de introductie van de bitcoin zal vergemakkelijken via het sociale netwerk. Via deze app kan je smsjes  en geld versturen doormiddel van GetGems eigen virtuele munteenheid; Gems.

Het sociale netwerk is een rage, maar de virtuele munteenheid nog niet. Mede ook door het feit dat het vrij lastig is om tot het bezit te komen van een bitcoin, daarvoor moet je een sofware of rekenkundig wonder zijn.

De Israëlische startup GetGems heeft een sociaal netwerk app ontwikkeld voor je eigen portemonnee. Het maakt het mogelijk om makkelijker toegang te krijgen tot een virtuele munteenheid.  De app geeft de gebruiker de mogelijkheid om via het internet (alleen) te betalen, zonder een tussenpersoon waarvoor je moet betalen.

De virtuele munt is een jonge industrie en een vrij risicovol. Het is een risico voor investeerders, als voor gebruikers. Een virtuele munteenheid kan namelijk binnen een dag zijn waarde verliezen. Er is dan ook geen fysieke markt voor deze munteenheid, je kan namelijk niet betalen met internetmunten in de supermarkt. Maar, mocht je tot de kleine selectie horen die met dit  medium kan werken en weet hoe je er mee om moet gaan, dan kan het geld besparen. Nu is deze weg dus nog makkelijker via GetGems.

GetGems is een jong bedrijf, maar heeft het vooralsnog voo elkaar gekregen om financiële ondersteuning te krijgen ($400,000.-). De startup is het middel om met een nieuwe munteenheid ‘de Gems’. of een bitcoin je geldzaken te doen.

De online portemonnee kan gebruikt worden om berichten te versturen of betalingen te doen via bitcoins of Gems, zonder enige extra kosten. Voor meer informatie check GetGems.

Read the article in English here.