Tel Aviv wordt samen in het rijtje Austin en San Fransico genoemd als meest tech-vriendelijke steden ter wereld.

Deze steden worden geroemd als meest tech-vriendelijke steden voor startups of gevestigde tech-bedrijven die op zoek zijn naar een locatie. De steden bieden een omgeving waar bedrijven kunnen groeien en tegelijkertijd een energieke urban sfeer behouden.

Volgens het makelaarskantoor Savills zijn Austin, San Francisco en Tel Aviv de top 3 steden waar tech-bedrijven kunnen floreren. Aansluitend in de lijst worden de steden New York, Stockholm, Londen, Singapore, Dublin, Berlijn, Hong Kong, Seoul en Mumbai genoemd.

Het Savills tech-steden rapport is opgezet om meer inzicht te krijgen in de drijfveren van startups voor vestigingsplaatsen. Het makelaarskantoor heeft in dit rapport 12 steden geselecteerd op basis van vooroplopende tech-ontwikkeling en locaties waar veel tech-bedrijven zich vestigen.

Naast de innovatieve urban vibe, speelt het menselijke kapitaal ook een belangrijke rol.

Naast de urban tech vibe dat de stad met zich meebrengt, blijft het menselijk kapitaal van belang. Bedrijven selecteren locaties op plekken waar talent te vinden is en het aanbod van kantoren hoog ligt. Daarnaast wordt het ook duidelijk dat het investeringskapitaal een belangrijke rol speelt in het besluit van de techbedrijven.

Overigens wijst het rapport ook uit dat de internationale steden sterk opkomen door het type bedrijfsleven, maar New York, Singapore en Londen blijven leiden vanwege de sterke infrastructuur. De aziatische steden domineren voor een vestigingsplek vanwege hun innovatieve tech-ontwikkeling.

Read the full article here in English