In een land waar meer dan de helft van het gebied woestijn is was het ideaal van “de woestijn laten bloeien” een belangrijk onderdeel van de pioniers die de moderne staat Israël hebben opgericht.

Exact deze filosofie heeft, decennia later, Israël tot een geavanceerd centrum voor o.a. innovatieve agrarische technologie gemaakt.

Hedendaagse pioniers uit Israël komen steeds opnieuw weer met baanbrekende innovaties waarbij zij landbouw technologieen bedenken en opnieuw uitvinden die dan wereldwijd worden gebruikt: meer met minder, opbrengsten verhogen, grondstoffen sparen en miljoenen voeden.

De wereldbevolking zal de komende decenia naar verwachting groeien met 34 procent, van 7 miljard mensen nu, naar 9 miljard mensen in 2050. De wereldvoedselproductie moet in 2050 met 70 procent zijn toegenomen om de snelle groei van de wereldbevolking op te vangen. De behoefte aan een verbeterde productiviteit in de landbouw is dus nooit groter geweest. Een van de beste manieren om de productiviteit te verhogen is door te innoveren in de landbouw en voedseltechnologieën.

De ontwikkeling van Israël tot wereldwijde marktleider op het gebied van agrarische technieken en technologieën is geboren uit noodzaak: schaarsete aan grondstoffen en weinig akkerland vergt radicale duurzame innovatie. Vandaag de dag is Israël een erkend leider op het gebied van waterbeheer en irrigatietechnologie, duurzame gewasbescherming, veegezondheid, voeroplossingen tot en met aquacultuur, bodem-exclusief landbouw, irrigatietechnologie en precisielandbouw.

Van 28-30 april as, zo berichtten wij reeds in een eerdere post,  zal Israël gastheer zijn voor de 19e International Agricultural Exhibition and Conference. Het evenement vindt plaats in Tel Aviv – de hi-tech stad, die 106 jaar geleden niets meer was dan zandduinen. Agritech, een beurs die om de drie jaar wordt gehouden, is één van ‘s werelds belangrijkste beurzen op het gebied van agrarische technologieën. Agritech 2015 zal met meer dan 250 internationale exposanten een aantal baanbrekende technologieën en inzichten in moderne post oogst methoden en processen tonen naast presentaties op het gebied van biotechnologie, veterinaire zorg, landbouw.

 

Tegelijk met de beurs vindt ook de AgriVest Conferentie plaats. AgriVest is onderdeel van Agritech 2015 en is bedoeld als stimulerend brainstorm event rondom de uitdagingen en oplossingen in de agrarische secotor voor de Agritech beleggingswereld. Op de AgriVest conferentie kunnen zich ​​Israëlische en internationale investeerders, potentiele strategische partners en overheidsafgevaardigden een overzicht verschaffen over nieuwe technologische doorbraken uit de Israëlische industrie gepresenteerd door innovatieve Israëlische ondernemers.

Een volledige lijst van de Agritech exposanten vindt u hier, over AgriVest kunt u hier meer lezen.

We kijken ernaar uit u in Tel Aviv te verwelkomen!