Meer dan 5.000 afgevaardigden uit 50 landen zijn naar Tel Aviv afgereisd voor de tweedaagse conferentie en beurs Cybertech, die van 24-25 maart plaast vind. Cybertech wordt beschouwd als een van de grootste internationale cyber solutions conferenties ter wereld.

Het Chinese e-commerce bedrijf Alibaba Group heeft aangekondigd te willen investeren in Jerusalem Venture Partners om met Israëlische cyberveiligheid startups te werken en zichzelf beter te kunnen beschermen tegen hackers. Het bedrijf kondigde dit aan op 24 maar jl, de dag dat de Cybertech 2015, Israël’s vlaggenschip voor de internationale cyber-tech conferentie, in Tel Aviv van start ging. Calcalist, de Israëlische financiële krant, meldde dat de Alibaba investering zich beloopt op tientallen miljoenen dollars. Zo’n 20 Alibaba topmedewerkers nemen deel aan de conferentie en Jason Yu, chief risk officer bij Alipay, is een van de key note sprekers.

Ook het bedrijf Solebit LABS, ontwikkelaar van cyber-security-oplossingen dat netwerken tegen zero-day attacks en APT’s beschermt, wist investeerders te overtuigen en heeft in een subsidieronde $ 2 miljoen van Glilot Capital Partners ontvangen.

Beluister hier de podcast van ISRAEL21c over cyber-technologie.

Read the original article in English on Israel21c.