Tamar tekent naast Egypte ook een gas export contract met aantal bedrijven in Jordanië voor de komende 15 jaar.

Op 2 april heeft de Premier Benjamin Netanyahu, ministers van Nationale Infrastructuur, Energie en Water  Silvan Shalom, en Alexander Varshavsky een contract getekend om het gasveld Tamar de bevoegdheid te geven te exporteren naar  particuliere klanten in Jordanië. Het contract staat voor 1.8 BCM dat over de komende vijftien jaar zal worden geëxporteerd naar fabrieken aan Jordanie die liggen aan de Dode zee. Dit contract is het eerste contract dat de  Israëlische regering heeft goed gekeurd dat de samenwerking rondom de gasvelden stimuleert.

Tamar heeft ook een contract getekend om gas te exporteren naar de Egyptische onderneming Dolphinus en zal 5 BCM voor de komende vijf jaar exporteren. Dit contract zorgt ervoor dat Israël aardgas kan leveren aan Egyptische industriële klanten, waarmee Israël Egypte kan ondersteunen in haar energiecrisis.

Tijdens het tekenen van het contract werd er aangegeven door dhr Shalom “Dit is een historisch moment dat voornamelijk belangrijk is voor het samenwerkingstraject voor Israel en de landen in de regio. “

Read the article in English here.