Een delegatie van de Inter-American Development Bank heeft afgelopen maand Israël bezocht. Onder leiding van de Chief Scientist van IDB ontmoette de delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van de Innovatie en Technologie afdeling Israëlische bedrijven en ambtenaren.

Cristina Pombo van het directoraat Buitenlandse Betrekkingen van de IDB publiceerde na afloop een verslag getiteld: “Wat kan Latijns-Amerika leren van het Israëlische innovatie-ecosysteem.”

Het verslag benadrukt de vier belangrijkste besluiten die ertoe bijdroegen dat Israël’s ecosysteem van ondernemerschap en innovatie een succes werd. Diezelfde redenen, aldus de schrijver, zouden ook Latijns-Amerika kunnen helpen om te innoveren en te ontwikkelen:

  1. private sector betrekken bij het ontwikkelen van het innovatieprogramma
  2. R&D-investeringen verhogen
  3. inzetten op de internationalisering van de economie
  4. universiteitsprojecten steunen

Read the full post in English here.