AgriVest, een initiatief van het Israëlische Ministerie van Economische Zaken, Trendlines Agtech en GreenSoil Investments vindt plaats op 27 april 2015 in het Weizmann Institute of Science.

Tijdens de conferentie, die fungeert als uniek platform voor ontmoetingen tussen potentiële investeerders en key executives uit de wereldwijde landbouwindustrie, zullen Israëlische startups hun nieuwste ontwikkelingen op het gebied van landbouwtechnologie voorstellen aan honderden professionals, ambtenaren, ondernemers, wetenschappers en vooraanstaande investeerders uit het buitenland en Israël.

De toenemende groeiende behoefte en vraag naar voedselveiligheid samen met de uitdagingen van het bevorderen van een duurzame, milieuvriendelijke landbouw vormen de voedingsbodem voor ontwikkeling en innovatie in de Agritech. Wereldwijd groeit het bewustzijn dat de enige manier om de kloof tussen vraag en aanbod te overwinnen het noodzakelijk is nieuwe en geavanceerde technologieën te gebruiken die oplossingen kunnen bieden om de landbouwproductie en voedselvoorzieningketen te verbeteren.

Gedurende de conferentie zullen twee panels worden voorgezeten door senior agritech functionarissen uit Israël en andere landen: Eyal Lipetz-Eliassi, DuPont zal de industrie panel modereren, zijn gasten zullen zijn Sam Fiorello, Danforth Plant Science Center, Ofer Haviv, Evogene, Pam Marrone, Marrone Bio Innovations, Barry J. Schindler, Greenberg Traurig, en Alexander Wigelmann, KWS SAAT. Adam Anders, Anterra Capital, Dror Berman, Innovation Endeavors, Dan Hodgson, Linn Grove Growth Fund, Arama Kukutai, Finistere Ventures fund, Michael Lee, Syngenta Ventures, en  Jinesh Shah, Omnivore Partners maken deel uit van het investeerder panel onder leiding van Gideon Soesman, GreenSoil Investments.

In het middelpunt van het evenement zal de pitchronde staan van 12 pre-geselecteerde Israëlische startups* voor een panel van Israëlische en internationale investeerders. De bedrijven zijn geselecteerd door een professionele en onafhankelijke commissie onder leiding van Avi Perl, Chief Scientist van het Israëlische Ministerie van Landbouw uit een pool van meer dan 40 bedrijven die meededen aan de competitie om op te conferentie te mogen pitchen. De geselcteerde startups zullen worden beoordeeld door de deelnemers en aan het einde van de dag  zullen Oded Distel, directeur van Invest in Israel, onderdeel van het Israëlische Ministerie van Economische Zaken en Dr. Nitza Kardish, CEO van Trendlines Agtech de winnaar een prijs overhandigen.

Oded Distel, directeur Invest in Israel van het Israëlische Ministerie van Economische Zaken: “Het ministerie van Economische Zaken is verheugd om opnieuw een groep van de meest spannende en innovatieve Israëlische agritechbedrijven op AgriVest te kunnen laten zien. We hebben gezien welke waarde dit evenement heeft voor onze bedrijven en ik hoop dat het ook dit jaar zal resulteren in een positieve relatie tussen bedrijven, investeerders en overheidsfunctionarissen uit zowel Israël als de rest van de wereld”.

Dr. Nitza Kardish, CEO van Trendlines Agtech voegt er aan toe: “In de afgelopen jaren is de mondiale uitdaging om een groeiende wereldbevolking van voedsel te voorzien steeds groter geworden, en de vraag blijft stijgen. Agrarische technologie levert de infrastructuur om de honger uit de wereld te helpen. Israël kan en moet de wereld aan oplossingen blootstellen, met inbegrip van innovatieve ontwikkelingen die voldoen aan de toekomstige behoeften van de mondiale landbouwmarkten. We hebben de tools, de kennis en de mogelijkheid om de ontwikkeling van technologisch onderzoek in de landbouw leiden; ook kunnen wij de mogelijkheden van deze sector tot succesvolle exportindustrie te verwezenlijken. AgriVest is kans en platform tegelijk voor ontmoetingen tussen investeerders en ondernemers. Er is vanuit de wereld grote belangstelling voor Israëlische ontwikkelingen en deze ontwikkelingen bergen een beduidend economisch potentieel, alsmede voordelen voor het globale aanzien van Israël.”

Gideon Soesman, mede-oprichter en Managing Partner, GreenSoil Investments merkte op: “AgriVest toont technologieën die ons in staat stellen om unieke voedingsmiddelen, additieven, zaden en agrarische producten te produceren om de belasting op onze slinkende natuurlijke hulpbronnente verminderen. Het investeren in nieuwe gewassen, behandelmethoden, afvalreductie en yield verbetering zal de wereld oplossingen brengen voor de voedselcrisis en kan tevens een aanzienlijk betekenen  rendementen voor beleggers. “

Raphael Meisner, CEO van Rootility, winnaar van AgriVest 2013: “AgriVest was een perfect platform voor ons- we hebben onze technologie gepitcht, investeerders kunnen ontmoeten en strategische connecties gevormd.”

AgriVest vindt plaats een dag voor Agritech – de Internationale Agricultuur Beurs en Conferentie, die in Tel Aviv draait van 28-30 april 2015. Agritech is een van de grootste conferenties ter wereld op het gebied van agrarische technologie. Agritech toont honderden Israëlische agritechontwikkelingen van kassen en irrigatie tot waterbeheer en melkveehouderij. In 2012, hebben 8.100 buitenlandse bezoekers de Agritech bezocht.

Agritech-2015

*De pitchende bedrijven dit jaar zijn: BioFishency, CropXDouxMatokEcofer FertigationEQUInomFuturaGraftGroundwork BioAg, Hinoman, Phenome NetworksSaturasValentis Nanotech enVIBE Technologies.

Voor meer informatie en/of registratie, neemt u contact op met:
Aaron Kliner, Foreign Media Advisor van het Israelische Ministerie Economische Zaken