Het Israëlische bedrijf Mobileye heeft een veiligheidssysteem helpen ontwikkelen in samenwerking met Delphi Automotive met als doel om een bestuurloze auto op de markt te zetten. Het Advanced Drive Assistance Systems (ADAS) dat onderdeel is van de bestuurloze auto, Roadrunner, beschikt over vele onderdelen die geleverd zijn door Mobileye. Doormiddel van het herkenningssysteem van Mobileye werd de trip van San Fransisico naar Manhattan een mogelijkheid.

Mobileye ontwikkeld een systeem dat signalen afgeeft aan de bestuurder zodra er zich een gevaarlijke situatie of obstakels voordoet. Dit systeem zal hoogst waarschijnlijk een integraal onderdeel worden van de bestuurloze auto in de toekomst.

De rit was gepland om op de New York Auto Show de bestuurloze auto te demonstreren die uitzichzelf in negen dagen van San Fransisco naar Manhattan kan rijden via de snelweg. Delphi Automotive ontwikkelde een auto om 3000 mijl te rijden en gebruikte daarbij het detectiesysteem van  Mobileye om obstacles op de weg te analyseren en uit de weg te gaan.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=goAZs8wxYw4[/youtube]

De negen-daagse reis doorkruiste vijftien staten, en kwamen diverse complexe rijsituaties tegen zoals rotondes, wegwerkzaamheden, bruggen, tunnels, agressieve chauffeurs en weersomstandigheden. Vanwege veiligheid en juridische redenen werd de auto gevolgd door menselijke chauffeurs om het verkeergedrag van de auto te analyseren op de openbare weg.

In voorgaande projecten waar Mobileye haar systeem testte was het bedrijf ook succesvol en navigeerde het voertuig van Los Angeles naar Las Vegas. Dit was alleen een makkelijkere route, en daarom nam Jeff Owens, Delphi chief technology officer, de stap om het voertuig op de proef te stellen en de rijomstandigheden te vermoeilijken. De rit van San Fransisco naar Manhattan geeft het project veel waardevolle data waarmee zij het product kunnen verbeteren en ondersteunend is om de beste auto-industrie technologie op de markt te brengen.

Read the post in English here.