Het internationale onderzoeks en adviesbureau Frost & Sullivan heeft tien Israëlische defensie-startups geselecteerd die volgens het bureau wereldwijd door beleggers in  de gaten moeten worden gehouden: het is een goed idee om deze bedrijven en hun technologische ontwikkelingen nauwkeurig te volgen omdat mogelijkerwijs voor ten minste een aantal van deze bedrijven de doorbraak voor de deur staat.

Onder de door Frost & Sullivan tien genomineerde Israëlische Start-ups to Watch in 2015 zijn het landmijndetectie bedrijf GeoMine; het cybersecurity bedrijf (ICS)2; de systeemontwikkelaar MORE met haar militair optische RF apparatuur; het watervoorzienings en air-drying-oplossingsbedrijf Water-Gen; alsmede het maritieme ISR en beveiligingsbedrijf Windward wiens produkten tijdens Operation Protective Edge door de IDF- eenheden werden gebruikt om de Hamas tunnels in Gaza te screenen.

De Frost & Sullivan lijst is mede opgesteld op basis van de aanbevelingen van het management de export en samenwerkingsdivisie Sibat van het ministerie van defensie. SIBAT ondersteunt en begeleidt start-ups met baanbrekende technologieen.

“We zijn begonnen met een lijst van 100 lucht-en ruimtevaart, veiligheid en defensie start-up bedrijven met tenminste 50 werknemers. Sommigen zijn al op de markt– maar blijven investeren in R&D-activiteiten,” vertelt Yaki Baranes, manager van de afdeling Aerospace, Defensie en Veiligheid bij Frost & Sullivan Israël aan Globes. ” Wij geloven dat ieder bedrijf op onze lijst interessant is voor beleggers. Onze lijst is geen beleggingsadvies, eerder een aanbeveling voor investeerders om precieser te kijken naar de bedrijven die iets te bieden hebben,” vervolgt Baranes.

Frost & Sullivan’s poging om bedrijven met een potentieel veelbelovende ontwikkeling gebaseerd op de veranderde behoeften van de markt versterkt onder de aandacht van investeerders te brengen correspondeert met de ambitie van Sibat om start-ups op de radar van internationale investeerders te brengen. Zes van de tien bedrijven die op de Frost & Sullivan lijst staan worden al een aantal jaren begeleid door Sibat: “Veel bedrijven komen bij ons omdat zij cooperatiepartner en strategische investeerders zoeken die bereid zijn om hen verder te helpen, niet alleen financieel, maar ook om hun ontwikkelingen internationaal in de markt te zetten. De door Frost & Sullivan geselecteerde bedrijven ontwikkelen unieke technologieën – producten waarvoor er zeer waarschijnlijk wereldwijd grote vraag naar zal zijn en die inspelen op belangrijke defensie behoeften”, aldus Shahar Horev, Hoofd Business Development van Sibat.

Shahar Horev van Sibat bevestigt dat er een groeiende belangstelling is aan de kant van grote ondernemingen om eerder een kleine partij te kopen dan zelf middelen zoals tijd en geld te investeren in een ontwikkelingsplan: “In het afgelopen jaar heb ik gezien hoe steeds meer beleggers die op zoek zijn naar waar zij het beste in zouden kunnen investeren bij ons komen. Ik heb de indruk dat deze beleggers minder gaan voor risicovolle beleggingen en meer gaan voor iets dat zijn succes reeds heeft bewezen zoals een bedrijf dat al een product heeft en dit ook al in het buitenland verkoopt . Tevens zijn er ook buitenlandse beleggers die met geld komen op zoek naar een goede alternatieve financiële investering .”

 Read the full article in English here.