In de afgelopen jaren heeft Mastercard een aantal FinTech evenementen in Israël georganiseerd. Dit is onderdeel van de zoektocht naar nieuwe technologieën voor de Start Path Accelerator van Mastercard zelf gevestigd in Ierland. De zoektocht in de afgelopen jaren bleek zodanig succesvol dat MasterCard nu op 11-12 juni een hackathon houdt, de eerste van een reeks van 10 in Tel Aviv . Israël is gekozen als eerste land om haar  te bedanken voor haar dappere innovatieve tech ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Een van de redenen dat Mastercard deze ode brengt aan Israël, is door de vele winnaars gedurende de FinTech evenementen.In 2012 won het Israelische bedrijf, KitLocate de technologie award. Uiteindelijk werd dit bedrijf gekocht door de Russische zoekgigant Yandex, die, naar verluidt, $ 20 miljoen betaalde voor het Israëlische bedrijf.De winnaar uit 2013 was het bedrijf CallVU, dat een service levert aan mobiele klanten. Het bedrijf werd dit jaar gekozen als onderdeel van het prestigieuze TexChange programma, dat veelbelovende Israëlische start-ups naar Londen brengt om partnerschappen en zakelijke deals stimuleert. Ook in 2015 was het weer raak en werden, twee bedrijven die deelnamen aan de MasterCard Start Path Challenge, Shopnfly en Sling, gekozen als charter leden voor de nieuwe Cockpit accelerator van El Al.

De hackathon, nu officieel genaamd ‘de Masters of Code Competition’, is een tweedaags evenement waar top programmeurs een application programming interface (API) gebruiken die zijn ontwikkeld door MasterCard. De API’s zorgen ervoor dat data, producten en diensten van MasterCard kunnen worden omgezet in big data, credit card technologie, locatiegegevens en eventuele apps.

De deelnemende teams worden verwacht om innovatieve prototypes te ontwikkelen aan de hand van innovatieve codering en design vaardigheden met een focus op de zakelijke markt, die uiteindelijk MasterCard sterker zal positioneren.

In de jury zullen een aantal top tech experts uit Israël en MasterCard de winnaars kiezen  op basis van hun app, design, creativiteit, eenvoud en het gebruik van MasterCard’s API . Het winnende team van Tel Aviv wordt lid van de andere regionale teams die deelnamen aan de Grand Finale Masters of Code Hackathon in Silicon Valley en zullen uiteindelijk meedoen aan de MasterCard Californië Priceless Experience.

The article can be read in English via Times of Israel