Op 14 juni heeft de Cypriotische regering een bezoek gebracht aan Israël om een mogelijke samenwerking te bespreke, waarbij de partners die het gasveld Aphrodite zullen ontwikkelen (Noble Energy Inc, Delek Group Ltd, Avner Olie en Gas LP en Delek Drilling Limited Partnership) een week ervoor hun ontwikkelingsplannen hebben gepresenteerd aan de Cypriotische regering.

De partners zijn van plan om een zelfstandig drijvende installatie te bouwen in het gebied Aphrodite. De installatie zal het vermogen hebben om tot 800 miljoen kubieke voet aardgas per dag te produceren. Daarbij zal er een gasleiding van en naar Cyprus en Egypte worden gelegd. Momenteel wordt het gasveld Aphrodite geschat op 454,000,000,000 kubieke meter aan aardgas dat volstaat aan negen miljoen vaten. Noble heeft 70%  van de belangen in handen en Avner en Noble Energy hebben elk 15%. Delek Group is in gesprek met Noble Energy om een ​​extra 19,9% van de aandelen te kopen