Het familiebedrijf TevaGas heeft een apparaat ontwikkeld genaamd HomeBioGas dat overgebleven voedsel verwerkt tot bio-brandstof en energie produceert om op te koken, ook wel een bio-vergister genoemd. Het apparaat zet het overgebleven voedsel om in bio-brandstof door middel van een anaerobe fermentatie. Anaerobe fermentatie is in eerste plaats een microbiologisch proces waarbij complexe moleculen afgebroken worden tot eenvoudiger producten zoals alcohol, CO2, CH4, vluchtige vetzuren, e.d. In de praktijk wordt dit proces gebruikt om brood te laten gisten, bier te maken, maar eveneens biogas. Dit biogas kan dan energetisch gebruikt worden om bijvoorbeeld te verbranden.

Door het hergebruiken van het overgebleven voedsel kan de gebruiker hernieuwbaar biogas genereren om drie maaltijden op te koken. De overblijfselen na het anaerobe fermentatie  kunnen worden gebruikt als meststof voor tuinen en groentegewassen.

Het proces lijkt op het composteren wat al veel wordt gedaan door mensen maar de Marketing Director van HomeBiogas, Amir, benadrukt dat HomeBioGas een ander proces is dan composteren. Het HomeBioGas proces behandelt namelijk ook het methaan, dat tijdens een normaal composteren proces niet wordt behandeld en schadelijk is voor de atmosfeer.”

De bio-vergister HomeBioGas is geen roman innovatie; De Israëlische uitvinders van de HomeBioGas systeem, CEO Oshik Efrati en COO Yair Teller, kende het product al, aangezien deze werden ontwikkeld in de tweede wereldoorlog in landen als China en India. De uitvinders wilde een toegankelijker en efficiënter product bouwen. Het grootste verschil tussen de apparaten uit China en India zijn dat het daar primitieve apparaten zijn en moeilijk te installeren en bedienen is.

De HomeBioGas team verbeterde de primitieve apparaten al jaren geleden, maar besefte al snel dat kansarme bevolkingsgroepen andere modellen nodig hadden. HomeBioGas is bedoelt voor armere populaties in Zuid Amerika, Afrika en Azië en gemakkelijk biogas te produceren waarvan zij kunnen koken. Sinds de lancering heeft HomeBioGas andere hulpprojecten gelanceerd in de Palestijnse gebieden en de dominicaanse republiek. In de dominicaanse republiek zal het ook een andere noodzaak dienen, aangezien de plattelandsbevolking sterk bijdraagt aan de ontbossing, de mensen koken uit noodzaak op hout en vernietigen hiermee meestal tien bomen per jaar per gezin. Tevens wordt het product door een gemeenschap in Israël Negev-woestijn getest omdat zij weinig tot geen toegang hebben tot de afvalverwijdering infrastructuur door de afvalbedrijven.

Vanwege het feit dat doelgroep weinig middelen tot hun beschikking heeft, hebben de meeste klanten niet de middelen om het product te kopen. Om deze reden zal HomeBiogas vooral moeten rekenen op subsidies van overheden en non-gouvernementele organisaties. Momenteel wordt het systeem afzonderlijk verkocht tegen een prijs van ongeveer $ 2500 (NIS 10.000).