Israël en de Wereldbank hebben een samenwerkingscontract getekend om samen de internationale water crisis aan te pakken. Israël zal de Wereldbank ondersteunen met het delen van kennis over droogte en recyclen van water aan ontwikkelingslanden. Het Israëlische ministerie van Economische Zaken heeft zich vastgelegd met een bedrag van $500.000 als onderdeel van de deal.

Israël geeft aan trots te zijn om deel uit te maken van de prestigieuze groep van landen die bijdragen aan de Bank. Zeker niet gezien het feit dat Israël nog niet ver terug een lening had van de bank om projecten uit te zetten om om te gaan met haar eigen chronische te kort aan water. Door de behoefte aan water zette het land door met innovatieve ontwikkelingen om zich uiteindelijk als een van de wereldleiders in watertechnologie te ontpoppen. De overeenkomst als deze wordt gezien als een grote stap dat zal leiden tot het op doen van meer waterkennis en de relatie met de Wereldbank verder te doen groeien.

De samenwerking betekent dat Israelische partijen zullen deelnemen aan studiereizen naar andere landen om hun kennis over water veiligheidsvraagstukken te delen.De overeenkomst is Israëls tweede overeenkomst met de Wereldbank. Het is een belangrijke stap voor het land om de samenwerking met de bank te versterken.

Read the article in English here.