De Strauss Group heeft een nieuwe incubator gelanceerd genaamd The Kitchen en zal focussen op innovaties voor de gehele voedselketen. The Kitchen Incubator is gelanceerd op 1 januari 2015 in samenwerking met de Chief Scientist Office (CSO) in Israel. The Kitchen is gevestigd in Ashdod, Israël, en huisvest kantoorplekken en een laboratorium voor testen. Strauss groep is momenteel opzoek naar diverse startups uit de gehele voedselketen om een volledige en diverse foodtech gemeenschap op te zetten.

In de afgelopen jaren heeft de Strauss Group gewerkt aan het opzetten van een Israelische foodtech gemeenschap die samen het belang van technische innovatie in de gehele voedselketen centraal stelt. Het proces begon vier jaar geleden waar Strauss Group het initiatief Alpha Strauss oprichtte die de de samenwerking tussen verschillende Strauss departementen en diverse technologieën stimuleert. Door deze samenwerking te stimuleren wil Strauss professionele ondersteuning bieden aan diverse startup producties door testfaciliteiten aan te bieden en de startups in contact brengen met investeerders en internationale partners (zoals Pepsi en Danone).

In 2014 heeft Strauss group een aanbesteding gewonnen die was uitgeloofd door de Chief Scientist Office (CSO). CSO loofde een acht jarig programma uit om een nieuw concept rondom een incubator op te zetten. De incubator heeft als doel om te investeren in innovatieve technische doorbraken die relevant zijn voor de gehele voedselketen, maar de focus zal voornamelijk liggen op ontwikkeling van proteïne, voedselverspilling en kwaliteit en veiligheid. Door het promoten van technische innovatie wil de incubator de wereld van kwalitatief en kwantitatief duurzaam voedsel voorzien en entrepreneurs stimuleren om nieuwe technische snufjes te ontwikkelen.

De selectie voor startups die mogen deelnemen aan het The Kitchen prgramma, zal gedaan worden door partners en het management van The Kitchen. Tevens zullen zij bepalen of er geïnvesteerd zal worden. .

Read the article in English here.