Met de mifold “grab-and-go” zitverhoger kan je kind makkelijk en veilig met een vriendje of vriendinnetje meerijden. mifold is een platte, draagbare, opvouwbare en zelfs vaatwasser-vriendelijk kinderzitverhoger. Hij is dusdaning compact dat kinderen hem zelf in hun eigen tas of rugzak kunnen meenemen.

Traditionele zitverhogers ‘verheffen’ het kind in de positite van een volwassene, mifold daarentegen houdt de gordel laag zodat het bij het lijf van je kind past en tevens optimale bescherming biedt zonder op maag en nek te drukken. Een ander bijkomend voordeel is dat de mifold ‘meegroeit’. mifold weegt eendeerde van conventionele zitverhogers en is maar 5 cm dik (25x12cm).

Uitvinder en ontwikkelaar Sumroy kreeg het idee voor het concept van mifold in 2000, toen zijn kinderen klein waren en veel van a naar b moesten worden gebracht. “Er waren zo vaak situaties waar we we geen zitverhogers bij de hand hadden,” vertelt Sumroy aan NoCamels. “Dus heb ik besloten om iets te bedenken dat mijn kinderen altijd bij zich kunnen hebben. Het was een bewuste poging om een oplossing te creëren die nog niet bestond.” Toen hij in 2012 in een studie las waar vermeld werd dat bijna 50 procent van de kinderen bij het carpoolen niet op een stoelverhoger zitten, besloot hij zijn idee te realiseren.

Zie hier hoe de mifold werkt: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TLjpxGJhzzY[/youtube]

Op het ogenblik is mifold bezig met het verkrijgen van de nodige veiligheidscertificeringen voor de VS en de EU markten voor hun kinderzitverhoger voor de leeftijden 4-12. Summroy benadrukt dat veiligheid de eerste  prioriteit van mifold is: “Ons nummer 1 doel is het vermindern van risico op letsel en dat kinderen veiliger kunnen reizen.” Daarnaast geeft het “ouders flexibiliteit en spontaniteit. Wanneer je een klein kind hebt, wil je ervan verzekerd zijn dat je kind op het juiste moment aanspraak kan maken op een veilige plek in een auto, maar dat is niet altijd mogelijk. Met de mifold wordt alles makkelijker en handiger; je hoeft je geen zorgen meer te maken wanneer je kind met een ander gezin of opa en oma, zelfs een taxiritje wordt dan veiliger.”

You can read the original article in English on NoCamels.