Adama Agricultural Solutions heeft een nieuw type nematicide ontwikkeld dat is gebaseerd op een onlangs gevonden molecule genaamd fluensulfone. Dit molecule zorgt ervoor dat de meeste nematodes (ringwormen) worden verwijderd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van zware chemicaliën dat voorheen een van de grootste componenten was van nematicides.

Vele kroppen zoals tomaten, komkommers, meloenen, okra en aardappelen worden vaak niet eens van het veld gehaald, mede door het feit dat zij worden vernietigd door nematodes. Zodra gewassen besmet zijn door ringwormen kan het product niet meer verkocht worden, en zal het moeten worden vernietigd. Adama Agriculture heeft hierop een oplossing gevonden, in plaats van het gebruik van zware chemicaliën gebruiken zij fluensulfone. Het product nematicide waar de fluensulfone aan wordt toegevoegd heet Nimitz.

Adama heeft om de afgelopen zes jaar in eenentwintig landen onderzoeken laten doen, waaruit blijkt dat Nimitz de eerste nieuw ontwikkelde nematicide geïntroduceerd sinds twintig jaar. Het product is minder schadelijk voor de omgeving dan de andere middelen die worden gebruikt tegen ringwormen. Het product is al geaccepteerd in Israël, Australië, Europa, en de meesten provincies in Amerika.

De Amerikaanse autoriteiten hebben Nimitz in september 2014 goedgekeurd ook in omgang met kinderen en ouderen. Het is het enige product waar op een langer termijn geen negatieve effecten zijn ondervonden.