Lokale startups, ontwikkelaars en ontwerpers krijgen de kans om onderdeel te worden van de nieuwe Ford.

Ford is voornemens om in 2016 een aantal Escape en Fiesta modellen met de Sync 3 dashboard touchscreens uit te rusten. De automaker was in Israël om te kijken naar cutting-edge technologie voor de connected-Ford.

Scott Lyons van Connected Car Services bij Ford Europa was in Augustus bij het incubator Siftech evenement in Jeruzalem om kennis te maken met lokale startups, ontwikkelaars en ontwerpers.

Lyons heeft aldaar het nieuwe connected-car apparaat van Ford gepresenteerd en aangekondigd dat het bedrijf sponsor zal zijn van de AppLink Challenge, een 24-uurs hackathon voor de ontwikkeling van apps die de connected car ondersteunen. De AppLink Challenge heeft plaats in Tel Aviv van 11-12 oktober a.s.

Ford is door het advieskantoor Axis Innovation uit Tel Aviv naar Israël gekomen. Axis Innovation organiseert evenementen zoals dat bij de incubator Siftech waar zij investeerders uit zo’n 40 landen in contact brengen met technologie startups. Lyons heeft bij Siftech onder anderen de bedrijven i4drive (tevens deelnemer van het Israel Paviljoen MWC 2015 in Barcelona), Inpris and VoGi ontmoet.

Jeruzalem is ook de thuisbasis van Mobileye, wiens software voor botsingcontrole en vermijding al te vinden is in zo’n 3,3 miljoen voertuigen van fabrikanten zoals Tesla, Audi, Volvo, Nissan, BMW en General Motors (GM). Naar verluid werkt Mobileye samen met Tesla aan haar onbemande voertuig. Eerder dit jaar had TESLA aangekondigd dat het het nieuwe nieuwe automodel zal onthullen tijdens een evenement in 2016.

You can read the origingal article in English on Israel21C.