Pixie heeft de oplossing voor je verloren spullen. Nooit meer tijd verkwansen of kwaad worden omdat je niet meer weet waar je je sleutels hebt gelaten.

Het Israelische bedrijf Pixie belooft met hun applicatie dat je nooit meer in een situatie als deze terecht komt. Pixie maakt gebruik van een location-of-things platform dat ervoor zorgt dat de locatie van jouw onvindbare spullen wordt gelokaliseerd.

Ok, maar hoe werkt dit?

Het enige wat je moet hebben als je gebruik wilt maken van deze technologie is een pakketje van Pixie Points, met daarin smart tags die je kan labelen aan al jouw waardevolle spullen. De tags kunnen worden gelabeld aan je sleutels, paspoort, portemonnee, telefoon of zelfs je huisdier. De tags worden gemaakt van polymeer, hetzelfde waar lego van wordt gemaakt, en kunnen zelfs tegen een wasbeurt.

Hoe weet ik dan waar mijn spullen liggen?

Pixie levert ook een gratis mobiele Pixie app, waar je zodra je je spullen hebt getagd in kan loggen om het object te pixifien (te vinden). Via een privaat netwerk of bluetooth kan je dus zien waar je spullen liggen. Dus laten we zeggen dat je je sleutels verliest. Het enige wat je moet doen is het pakken van je Pixie app die een scherm weergeeft met locatieindicatoren waar jouw spullen liggen aangeduid door een X. Elke Pixie tag heeft binnenshuis bereik tot 15 meter en buitenshuis tot 45 meter.

[youtube]https://youtu.be/3hXfZNL9Zq4[/youtube]

Buiten de tags die de locatie van je verloren spullen terugvindt heeft Pixie een optie om een alarm in te stellen dat wanneer de eigendommen een bepaalde zone verlaten (die je zelf hebt ingesteld) een alarm afgeeft. Daarnaast kan je ook diverse checklijsten opmaken zoals voor reizen of zakelijke uitjes, die al de benodigde spullen in je tas herkent en je in een opslag kan zien of je alles bij je hebt.

Pixie is het geniale kindje van de CEO Amir Bassan-Eskenazi. Vanwege de vaak verlate Amir, mede door het verliezen van sleutels en lange zoektochten kreeg hij het idee voor Pixie. Amir vond het maar vreemd dat we zoveel kunnen in de digitale wereld, maar niet in de fysieke wereld en dit wilde hij combineren.

Leuk, maar is er niet al zoiets op de markt?

Gezien het feit dat Internet-of-Things steeds meer aan populariteit wint, is het geen verassing dat Pixie ook veel competitie heeft op de markt. Voorbeelden hiervan zijn TrackR and Tile. Het verschil met deze twee partijen is dat beiden producten een geluid geven op het moment dat er wordt gecommuniceerd tussen de app en de tag en ze maken beiden gebruik van een crowdsourced GPS, dat betekent dat de locatie van de getagde spullen opgepakt kunnen worden door een andere gebruiker van TrackR of Tile. Pixie heeft dit uitgesloten en heeft het netwerk van jouw tags geprivatiseerd.

Pixie kan worden besteld via de pre-sale voor $69.95 waarbij je vier Pixie tags krijgt. De bestelling zal eind van de zomer worden afgeleverd.

Read the article in English here.