Het DLD festival is een van de meest bekende Tech conferenties in Israël, bijna alle startups uit Tel Aviv openen hun deuren voor het publiek. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen en mogen een bezoek brengen aan alle kantoren van de leukste startups of werkplekken die in Tel Aviv te vinden zijn. Omdat er veel verschillende startups mee doen aan het evenement hebben de organisatoren van het DLD festival verschillende tours georganiseerd, om zodoende de bezoekers met verschillende interesses te ondersteunen en te begeleiden voor de optimale tour.

De tours bestaan uit “The Socializing tour” voor diegene die geïnteresseerd zijn in social media startups, “The Lifestyle Lovers” tour voor diegene die meer willen weten over de lifestyle tech sector. Om een keus te maken heeft de website NoCamels voor de liefhebbers 10 startups, Venture Capitals en open werkplaatsen geselecteerd. die het waard zijn om te bezoeken.

Het evenement zal op 8 september om 18:00 tot 23:00 beginnen.Voor de volledige participantenlijst volg de volgende link:  http://innovation.whats-on.co.il/open-startup-about/

MyHeritage | adres: WeWork, Dubnov St. 7

MyHeritage website, is een van de grootste platformen in de wereld om een stamboom aan te maken en meer informatie hierover te vergaren. De website heeft 35 miljoen gebruikers wereldwijd en heeft haar website in een aanzienlijk korte periode getransformeerd in een online geanologie platform. De website heeft momenteel een van de grootste collecties aan historische documenten in haar bezit online en het grootste databestand om te gebruiken als hulpmiddelen om  meer inzicht te creëren in stambomen. MyHeritage heeft sinds 2005 $49 miljoen opgehaald en heeft vijf internationale bedrijven overgenomen, waaronder Geni.

WeWork | adres: Dubnov St. 7

WeWork de internationale co-werk plaats, is een initiatief van mede-eigenaar Adam Neumann. Ondanks het feit dat het hoofdkantoor van WeWork in Amerika zit, heeft het drie co-werk plekken in Israël. Het pand in Tel Aviv staat bekend om haar design, mede door haar imponerende keukens, grote ramen, hoge plafond en transparante werkplekken. Het gebouw heeft een groot dak, waar WeWork de mensen uitnodigt voor een koud biertje gedurende de open startup avond in Tel Aviv.

Samurai House Israel | adres: Nahalat Binyamin St. 52, 2nd Floor

Samurai House is de grootste incubator in Japan en heeft een incubator gestart in Tel Aviv om de startup ecosystemen tussen de twee landen te verbinden. Het Samurai House stelt zichzelf als doel om de samenwerking, innovatie en entrepreneurschap te stimuleren tussen de twee landen, maar daarnaast investeert de incubator ook in Israelische startups en organiseert diverse bijeenkomsten. Het bedrijf is een mooi voorbeeld van de groeiende interesse van Azië in de Israelische startup sector. Samurai House is de eerste Aziatische accelerator die zich heeft gevestigd in Israël. Opkomende Israelische bedrijven zoals Actifile, CouponRoller and CyberTiger zijn deel van het incubator programma van de Samurai’s.

 ZenCity | adres: The Library, Achad Haam 9 (Shalom Tower)

De Smart City Sector is trending, en een van de Israelische startups baant zich een een vooroplopende weg met haar innovatie smart city trends: ZenCity. Het bedrijf verzamelt data van steden en inwoners om zodoende meer inzicht te genereren voor stedelijke services en hoe dit makkelijker gefaciliteerd kan worden. Het bedrijf levert verschillende digitale services, zoals gemeente applicaties en betalingsplatformen, data verzameling om het urban leven van de inwoners beter te kunnen bergijpen en zakelijke intelligence tools zodat gemeenten efficiënter beslissingen kunnen nemen over beleidsvorming en agendapunten.

 Zerobillbank | adres: Samurai House, Nahalat Binyamin St. 52, 2nd Floor

Naast Smart Cities is de FinTech industrie (Financiele Technologie) bezig met een snelle opmars. Zerobillbank is een online platform dat kleine bedrijven ondersteunt met het analyseren van hun loyale klanten en bijdragers. Het bedrijf levert ook coupons, vouchers en beloningen aan organisaties en klanten om te gebruiken in de digitale betaalwereld. Het Zerobillbank platform zorgt ervoor dat elk bedrijf of elke gemeenschap verschillende tokens (geld voor een service of een korting) kan delen via een digitale portemonnee. Het kan gezien worden als een sociale Bitcoin. Zerobillbank hoopt hiermee om kleine en grote organisaties aan te moedigen om ook hun klanten te stimuleren in het gebruik van deze tokens.

 Blenders Music | Where: Mazeh 9

Studenten van the Media Innovation Lab (miLab) hebben de applicatie Blenders ontwikkelt. Blenders is een applicatie dat meerdere mensen toelaat om een muzieklijst samen te stellen, en dus een gezamenlijke lijst kunnen creëren. Dit is een perfecte applicaties voor roadtrips, op het strand of feestjes. Blenders maakt van elke telefoon een jukebox waar iedereen de beste liedjes kan laten afspelen zonder dat ze hun telefoon hoeven los te koppelen. De applicatie is gebaseerd op een location-based technologie, dat betekent dat de applicatie vrienden kan lokaliseren die vlakbij zijn en kan uitnodigen voor de lijst.

Blitz Motors | adres: Hagdud Haivri St. 12

Wanneer men over de straten van Tel Aviv zwerft, zal er een ding opvallen en dat zijn de elektrische scooters die langs rijden. Het bedrijf Blitz Motors bouwt op deze trend en is momenteel bezig met een elektrische tweewieler die voor honderd procent op elektra rijdt. Blitz levert een groot aanbod van diverse elektrische scooters met een keus uit een 6000W motor of een 3000W motor, een elektrische fiets of een fiets voor kinderen. Blitz Motors is de strijd aangegaan met de elektrische voertuigen en is begonnen met innoveren door de schone en duurzame Blitz voertuigen op de markt te brengen.

 City Transformer | adres: Mazeh 9

Naast de vele elektrische voertuigen zal ook het fenomeen parkeerplekken men verwonderen of tot wanhoop drijven, dit omdat het erg moeilijk is om een parkeerplek te vinden in Tel Aviv. Het vinden van een parkeerplek vergt veel tijd en zodoende zijn de initiatiefnemers van City Transformers met het idee op de proppen gekomen om een tweezits elektrisch voertuig te ontwikkelen,dat zichzelf kan opvouwen. Het voertuig neemt maar vijfentwintig procent van een normale parkeerplaats in en kan makkelijk worden opgeladen vanwege het kleine formaat. Een must see!

Hachiko | adres: Mindspace, Ahad Haam 54, 1st Floor

Wearables zijn de volgende stap in onze dagelijkse technologische innovatie. Van Smart Watches tot aan draagbare monitoren voor onze gezondheid komen ze op de markt. Het bedrijf, Hachiko, heeft nu een wearable bedacht voor ons huisdier: onze trouwe hond. Hachicko heeft een smart sensor bedacht voor de hond, zodat de eigenaar aan de hand van de applicaties kan bijhouden of het huisdier wel genoeg water, beweging of voedsel heeft gehad. De smart sensor kan worden aangebracht aan de halsband en hoeft maar een keer per jaar te worden opgeladen.

Company: Nettelo | Where: WeWork, Dubnov St. 7

[youtube]https://youtu.be/6Fh8NEouSr0[/youtube]

Nettelo is een mobiele applicaties die een 3D scan maakt van je lichaam en het tegelijkertijd analyseert. De technologie maakt een foto van het hele lichaam en transformeert dit in een 3D model voor het scannen van je gezondheid, modetips, en fitnesstips. Het 3D model kan ook worden gedeeld met je dokter, trainer of kleermaker.