De Israelische startup SCADAfence wil alle hackers een halt  toeroepen. Zeker gezien het feit dat hackers in de komende jaren een groter risico zijn voor de krtitische infrastructuren en de productie faciliteiten van water, energie en de financiele sector bedreigen.

Vele cyberaanvallen hebben de krantenkoppen gehaald, denk maar aan de aanvallen op de bedrijven zoals Sony, Ashley Madison, eBay, Domino’s Pizza, Target  en Jeep. Helaas voor ons zijn dit niet de laatste cyberaanvallen en zal de wereld zich moeten voorbereiden op grotere aanvallen op grotere bedrijven met meer invloed.

Een van de grootste angsten van de digitale wereld zijn cyberaanvallen op de transportnetwerken of energie productiefaciliteiten. Cyberaanvallen kunnen de toevoer van basisbronnen afsnijden naar de gemeenschap. Niet alleen elektriciteitscentrales zijn kwetsbaar, maar ook de financiele services, ICT systemen, de zorg en telecommunicaties vanwege de connectiviteit aan het Internet of Things (IoT).

Het is pas sinds een paar jaar dat de bovengenoemde sectoren zorgelijk zijn, dit vanwege de opkomst van de IoT. Voor het eerst krijgen de eerst geïsoleerde sectoren te maken met netwerken die voor de hacker toegankelijker zijn als voorheen. Ondanks het feit dat door de nieuwe IoT applicaties de faciliteiten en netwerken efficiënter te werk gaan, betekent het wel dat zij kwetsbaarder zijn voor cyberaanvallen. Een aanval op een van de bovengenoemde sectoren kan desastreuze gevolgen hebben, een voorbeeld hiervan is het afsnijden van de elektriciteit dat kan bijvoorbeeld leiden het onderbreken van medicijnproductie of explosieven.

SCADAfence’s oplossing is speciaal ontwikkeld voor industriële netwerken van productie faciliteiten en kritische transport netwerken. De oplossingen leveren unieke aspecten om de netwerken te beveiligen tegen cyberaanvallen. Dit levert een beter beveiligd  systeem waardoor het netwerk minder kwetsbaar is. SCADA maakt gebruik van een computer systeem dat data verzamelt en analyseert door het monitoren van de faciliteit en de gebruikte apparaten. De technologie slaat een brug tussen de connectiviteit en de beveiliging van bedrijven.

De voorlinie van cyberbeveiliging.

Israël is een klein land omgeven door vijandige buren. Vanwege de vijandigheid zal het land zich moeten blijven ontwikkelen op het gebied van cybertech om aanvallen van hackers voor te zijn. SCADAfence is hier een voorbeeld van het stimulerende circuit in Israël. In dit geval was Microsoft Venture’s startup accelerator het nest van de cyber startup SCADAfence

In vergelijking met Israël ervaart Amerika en het Verenigd Koninkrijk maar weinig cyberaanvallen. Elke dag ervaren Amerika en het Verenigd Koninkrijk honderden cyberaanvallen rondom de kernenergie en financiële industrie, waar Israel Electric Company (IEC) in 2014 gedurende de Gazaoorlog er twee miljoen per dag te verduren kreeg. Er kan gezegd worden dat IEC dus een expert op dit gebied.

To read the article in english click here.