Smart Oplossingen voor Thuis

1. SwitchBee

Switchbee stond vorig jaar nog op de EUW 2014 in Amsterdam RAI en is een apparaat die kan worden toegevoegd aan de apparaten in huis en zodoende via een platform kunnen worden beheerd. Dit kan zijn een smartphone, tablet of andere cloud gebaseerde applicaties. Switchbee geeft aan dat je per licht twee minuten nodig hebt om het om te zetten tot een smartlicht en je huis zelfs in negentig minuten kan omtoveren. Het dashboard van de app laat toe dat de gebruiker elk switchbee licht kan instellen op de manier waarvan de gebruiker het graag wil. Dit kan dus ook op gezette tijden. Zie hieronder een kort introductie filmpje over Switchbee.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=lUu69DGgkHw?feature=oembed&wmode=opaque&autohide=1&showinfo=0]

2. Singlecue

Singlecue is een apparaat waardoor een gebruiker elektrische gestuurde apparaten touch-free kan aanzetten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een infrarood, WIFI of smarthome gelinkte apparaten. Als singelcue is geinstalleerd kan de gebruiker de apparaten bedienen op afstand. Zo kan de thermostaat of het televisiegeluid lager worden gezet of misschien zelfs de rolluiken worden dichtegdaan. CNN noemde Cinglecue in haar lijst van de 36 meest coole gadgets uit 2014.

Singlecue maakt gebruik van eyeSight Technologie,  dit bedrijf ontwikkeld machine-vision systemem en wordt tegenwoordig gebruikt in apparaten geproduceerd door bedrijven zoals OPPO, Lenovo, Toshiba, Hisense, Phillips and other manufacturers sinds 2005.

3. EarlySense

EarlySense is naast een slimme applicatie ook een van de bedrijven die onderdeel was van de Israel Nederland Healthcare Innovatiedag gericht op de Vergrijzende gemeenschap. Deze applicatie is een monitoring systeem dat wordt gebruikt om data te genereren over je slaapgedrag. Ook wel een slaapmonitor die geïntegreerd kan worden met diverse smarthome oplossingen. Door middel van deze applicatie kunnen gebruikers de omgeving in huis beveiligen en afsluiten of zelfs apparaten aanzetten aan de hand van hun slaapgedrag. Het apparaat kan bijvoorbeeld je koffiemachine aanzetten aan de hand van je ochtendroutine. Het bedrijf werkt ondertussen ook samen met Samsung die deze technologie heeft toegepast in het SleepSense IoT apparaat.

4. Smart Garden Hub by GreenIQ

De Smart Garden is een IOT applicatie op je telefoon die het irrigatieproces van je tuin kan regelen aan de hand van de huidige en toekomstige weervoorspellingen zonder naar buiten te hoeven gaan. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat het gebruik van Smart Garden tot vijftig procent water kan besparen. Naast het regelen van de spoeiers kan de app ook de buitenlichten regelen en waterlekken opmerken.

5. Sensibo

De applicatie Sensibo is ontwikkeld voor airco-en-verwarmingssystemen en zorgt ervoor dat de systemen kunnen worden beheerd via je telefoon. Zie hieronder een kort filmpje over het gebruik van de applicatie thuis.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=3SHfNYEjQLw?feature=oembed&wmode=opaque&autohide=1&showinfo=0]

6. SmarTap

SmarTap’s is een digitaal douchesysteem dat inzicht kan geven in het water-en-energieverbruik en hoe er bespaart kan worden. De applicatie laat zelfs zien welke temperatuur, de max temperatuur worden ingesteld, en hoeveelheid water dat verbruikt wordt. Daarnaast kan de applicatie de douche laten voorverwarmen, de maximum temperatuur en druk vaststellen en hoe vol het bad mag vollopen. Het bedrijf heeft daarnaast ook aangegeven dat er andere functies aan worden toegevoegd, zoals het analyseren van lekken en kan er voor zorgen dat de leidingen niet bevriezen. Momenteel wordt de applicatie ook getest door IBM om te zien of het ook gebruikt kan worden voor kantoorpanden.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NnLZWXcOPHk?feature=oembed&wmode=opaque&autohide=1&showinfo=0]

7. PointGrab

Pointgrab is een van de applicaties die toepasbaar is op alle apparaten die energie gebruiken via een stopcontact. Op het moment dat de applicatie is geïnstalleerd kan het apparaat dus in dit geval een lamp of televisie touchfree worden bedient. De apparaten kunnen worden gestuurd tot op zes meter afstand. Deze Israelische gesture-control technology wordt al gebruikt in miljoenen apparaten geproduceerd door bedrijven zoals Fujitsu, Acer, Asus, Lenovo, Samsung, TLC en Skyworth.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=J0tK3-Fbbfk?feature=oembed&wmode=opaque&autohide=1&showinfo=0]

8. ENTR by Mul-T-Lock
Deze smartlock is batterij gestuurd en ontwikkeld om toe te passen op bestaande deuren. ENTR is een applicatie waardoor gebruikers controle hebben over de toegang van hun huis via de smartphone, tablet en andere bluetooth apparaten Er kunnen digitale sleutels worden gecreëerd waardoor men direct een deur kan vergrendelen of ontgrendelen op gezette tijden. Daarnaast kan het systeem de vergrendelingen ook bijhouden zodat er gezien wordt op welke tijden de deur van het slot wordt gehaald.

9. Evoz

Evoz is een applicatie dat een iOS apparaat in een virtuele baby monitor omzet. Dit betekent dat de applicatie het gedrag van een baby kan analyseren en de ouders tips kan geven hoe te reageren. Daarnaast kan Evoz ook gebruikt worden voor het monitoren van senioren die thuis zitten en risico’s analsyseert en alarm kan slaan als er een dreigende situatie is. Tevens heeft het ook een optie om de het elektriciteitsverbruik te meten en evalueren.

10. WeR@Home by Essence

WeR@Home is een applicatie dat connect via de cloud en verschillende draadloze systemen kan beheren en mee kan communiceren. Dit betekent dat men derde partij apparaten zoals  lichten, thermostaat en vergrendeling applicaties kan besturen.

11. SmartH2O by BwareIT

De SmartH2O is een home water meter applicatie die toegepast kan worden op je de douchekop, tuinpsproeier en kraan. De app die kan worden gedownload waarna het duidelijk laat zien hoeveel water er gebruikt wordt, hoe lang, de temperaturen en hoeveel dit kost. Daarnaast zal de app de gebruiker ook informeren als er een lek is ontstaan en hoe het waterverbruik is vergeleken met andere regio’s.

 

12. Mybitat

Mybitat is een IoT product dat een samenwerking aangegaan met Samsung om een Smart Home oplossing te leveren voor de oudere gemeenschap om langer thuis te kunnen wonen en de kwaliteit van het leven te kunnen behouden. Deze technologie combineerd diverse sensors, cloud software en gedragsanalyses om de routines en gezondheid van een individu bij te houden. Zie hieronder een introductie filmpje over deze app.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cd5WuDJ787s?start=65&feature=oembed&wmode=opaque&autohide=1&showinfo=0]

Read the article in English here.

2015-10-13T17:17:08+00:00October 13th, 2015|General|0 Comments

Share This Post, Choose Your Platform!