Doei Parkinson en Hallo Leven!

Vele Israelische onderzoekers doen onderzoek naar de oorzaak van Parkison. Vandaag de dag bestaan er veel nieuwe behandelingen die op de markt worden gebracht om de symptomen te verzachten, daarnaast wordt technologische apparatuur ontwikkeld die behandelingen kunnen begeleiden.

Een van de onderzoekers uit Israël, Alex Kerten, heeft zich gefocust op een geestelijke en lichamelijke aanpak om parkinson te behandelen. Professor Kerten geeft aan dat het programma dat wordt ontwikkeld een combinatie is van diverse vechtsporten, beweging en muziek. Honderden parkinson patiënten in Israël en daarbuiten kunnen door middel van deze therapie beter leren omgaan met de ziekte en de symptomen doen verzachten. Doordat de therapie focust op het trainen van het lichaam en de herenen, kunnen patiënten hun lichaam steeds beter leren kennen en herkennen waar de pijn zit en dit te bestrijden door middel van bepaalde bewegingen of oefeningen.

“Our biochemistry and our psychology start to change as we learn to control our way of thinking.”

Kerten’s aanpak focust zich op fysiologie; de leer van de levensverrichtingen en -verschijnselen. De fysiologie van het gedrag kan namelijk placebo effecten afgeven waardoor de symptomen van Parkinson verminderd kan worden. Deze therapie genaamd Giro Kinetics kan worden gebruikt ter complementaire ondersteuning van een type medicatie en uiteindelijk de medicatie te kunnen verlagen.

Door de fysiotherapie zorgt ervoor dat het zenuwstelsel geprikkeld wordt en daardoor beter kan reageren in verschillende situaties. De biochemie van de psychologie begint te veranderen wanneer men hun gedachten kan controleren en daardoor ook aanpassen. Het start met het luisteren naar het lichaam en bewust zijn van de  taal die ons lichaam spreekt over hoe wat en wanneer. Zo kan de persoon verandering gaan constateren bij zichzelf en zich ook beter te voelen.

Vele patiënten van over de hele wereld benaderen Kerten. Patiënten uit Australië, Amerika, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, willen zijn hulp. Helaas is dit niet allemaal mogelijk, waardoor Ketner met een oplossing is gekomen en een boek over zijn therapie gaat publiceren. Dit doet Ketner in samenwerking met Michael Wiese, hoofd van het Amerikaanse publicatie bedrijf, Divine Arts. Het boek wordt geschreven in samenwerking met de managing editor van the Jerusalem Post en de initiatiefnemer van Israeli21c als co-auteur ‘Goodbye Parkinson’s, Hello Life!:The Gyro-Kinetic Method for Eliminating Symptoms and Reclaiming Your Good Health. De publicatie staat gepland voor januari 2016 en kan worden gekocht via Amazon.

Gyro-Kinetics

Er bestaat wetenschappelijk bewijs dat beweging en muziek het zenuwstelsel stimuleert waardoor het effectiever werkt. Kenter heeft geen wetenschappelijke of medische achtergrond heeft, maar wel een achtergrond in vechtkunst en genezing door middel van beweging heeft. Daarnaast bestudeerde hij ook de connectie tussen lichaam en geest. Dit deed Kenter vier jaar in de Reuth Ziekenhuis in Tel aviv waar hij later les ging geven aan de Maccabi Health Institute.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=skcYyi35lCw?feature=oembed&wmode=opaque&autohide=1&showinfo=0]

De manier hoe Kerten te werk gaat gebeurt als volgt. Wanneer Kerten als eerst een patiënt ontmoet wordt er eerst geobserveerd en een paar vragen gesteld over in hoeverre de ziekte effecten heeft op het lichaam en geest.

Het is namelijk zo dat de ervaring van het horen van het hebben van Parkinson een grotere impact heeft dan de ziekte zelf. Daarna is het belangrijk om te kijken naar de  medicatie van de patiënt gebruikt en hoe de bewegingsroutines van de patiënten worden gelimiteerd.  Er zijn vaak twee fenomenen die voorkomen. De eerste is het verkeerd ademhalen, dit beschadigt het middenrif en is de oorzaak van spraakproblemen. Daarnaast bevordert het niet gebruiken van de handen juist geheugenverlies en moet men de handen met trillingen juist proberen te gebruiken.

Wanneer Kerten kijkt naar het lichaam en in hoeverre de patient is gelimiteerd in beweging en ritme, dan kan de therapie starten. Deze therapie bestaan uit vier basisoefeningen en zijn vaak al het antwoord op de meeste problemen die patienten ervaren. Deze vier basisoefeningen worden uitgebreid beschreven in het boek, zie link hierboven. De theorie focust op het leren communiceren en om niet toe te geven aan de negatieve berichten die het lichaam uitzendt, want op het moment dat hieraan toegegeven wordt gaat het lichaam in de overlevingsmodus en zal de ziekte chronisch worden.

You can read the original article on Israel21C.

2015-10-20T13:44:48+00:00October 20th, 2015|Health Care, Medical|0 Comments

Share This Post, Choose Your Platform!