VoiceItt is een Israelische startup die een taal-en spraaktechnologie heeft ontwikkeld voor mensen met een spraakhandicap. De software kan woorden vertalen van mensen die gehinderd worden door hun spraakprobleem.

De missie van VoiceItt’s is om een stem te geven aan diegene die moeilijkheden ervaren om te spreken door een medische aandoening. VoiceItt heeft al een investeringsronde van $450,000 opgehaald in New York en de Israelische overheid. Daarnaast is VoiceItt in 2014 uitgeroepen door Philips North America als winnaar van de tweede jaarlijkse Philips Innovatie Prijs. Deze prijs wordt in samenwerking met de crowdfunding site  Indiegogo uitgereikt. Door middel van deze prijs erkent Philips het bedrijf als betekenisvol voor de gezondheidszorg. Philips geeft $60,000 aan de winnaar van de competitie. Naast het prijzengeld heeft de startup recht op $25,235 dat is opgehaald op het indiegogo platform en krijgt begeleiding van verschillende uitvoerende Philip managers om door te groeien naar het volgende niveau.

Ook tijdens de Medica beurs 2015 was het raak. VoiceItt de startup won de eerste prijs in de ‘International MEDICA App Competition for healthcare applications’. Kortom, VoiceItt is een startup om in de gaten te houden in het nieuwe jaar. Zie hieronder een introductiefilm over de technologie en wat het voor patienten kan betekenen.

[youtube]https://youtu.be/EwHYKmxwN4w[/youtube]