Of het nu gaat om de autotechnologie zonder bestuurder van  Mobileye  of het slimme tuinsysteem van GreenIQ de Israëlische bedrijven die deze week op de  CES 2016 presenteren maken met hun koopwaar, apps en gadgets indruk op de menigte. De jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) die deze week wordt gehouden in Las Vegas biedt ruimte aan 3.600 exposerende bedrijven, fabrikanten, ontwikkelaars en leveranciers van consumenten IT-systemen, waaronder dus ook wederom een delegatie met Israëlische high-tech bedrijven.

CES heeft zich in de loop der jaren bewezen als proeftuin voor vernieuwende denkers en baanbrekende technologieën en wordt gezien als de plek waar de next generation innovaties worden geïntroduceerd op de markt.

Een paar grote internationale bedrijven presenteren op de CES 2016 in Israël nieuw ontwikkelde technologieën. Intel’s RealSense is hier een voorbeeld van: deze 3D-vision-technologie stelt robots en drones in staat om met dieptezicht te kunnen ‘zien’. Een ander Israëlisch bedrijf, dat al enige jaren spraakmakend bezig is, is het automotive techbuitenbeentje Mobileyes, wiens oprichter Prof. Amnon Shashua  een van de keynote sprekers op de CES was.

 

Israël beschikt over 500 consumentenelektronica en digitale media bedrijven die een breed scala aan innovatieve oplossingen bieden. De partijen zijn actief o.a. in de mobiele apparatenindustrie, smart home en slimme TV’s, video en gaming, wearables, automotive, Internet of Things (IoT).

Hieronder vindt u een kleine selectie van de Israelische exposanten:

BreezoMeter

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lLErCL4T6U8[/youtube]

GreenIQ 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=G9Ts1xLgtyE[/youtube]

ICETRON 

 

Lexifone

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=aktZds5RRLI]

Upright Technologies 

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7YXj6Rr48TM]

Andere Israëlische exposanten op de CES dit jaar zijn bekenden van vorig jaarMUV Interactive, dat iedere oppervlakte via haar draagbare vingertopsensor kan veranderen in een touchscreen; Sensibo die van een gebruikelijke airconditiong een slimme airconditioning kan maken en HumanEyes, een panoramische videocamera die 3D-films van 360 graden maakt door middel van meerdere videocamera’s.

Foto’ en video’s: met dank aan bovenvermelde bedrijven.

You will find the full article on NoCamels.