Israël staat bekend om haar prestaties op het gebied van innovatieve oplossingen en producten. Dit is dan ook het geval op het gebied van nanaotechnologie. In de afgelopen decennium heeft Israël heeft zich gevestigd als een belangrijke speler in de nanotechnologie sector, en biedt vandaag de dag verschillende oplossingen in de Nano sector.

Nanotech is geen sector op zichzelf, maar wordt vaak gezien als een technolgie platform dat gebruikt wordt in de medische, agrarische, energie, waterzuivering, communicatie en beveiligingssector. Deze technolgie maakt het mogelijk om de producten naar een nieuw niveau te brengen.

Voorbeelden van het toepassen van Nano technologie is het bedrijf Nanospun. Nanospun ontwikkeld slimme matten en oppervlaktes die het biologische proces versnellen. De techniek beschikt over vezel eigenschappen en om actieve micro-organismen in te kapselen in de vezelachtige doorlaatbare structuren van de mat. Door middel van deze techniek biedt NanoSpun oplossing biedt een eenvoudige oplossing om zo efficient en effectief water te zuiveren.

De 5e internationale “NanoIsrael” conferentie zal op 22 en 23 februari 2016, plaatsvinden. De conferentie de meest veelbelovende innovaties en zakelijke mogelijkheden op het gebied van nanomaterialen, medicijnen, mobiele, luchtvaart, halfgeleiders en andere grote industriële vestigingen bespreken, zal dienen als een ontmoetingsplaats voor toponderzoekers en leiders van Israël en in het buitenland, en zal de bezoekers een eerste blik op de nieuwste technologieën te geven, toonaangevende wetenschappelijke prestaties en unieke zakelijke en investeringsmogelijkheden.

Meer dan 1200 deelnemers uit de hele wereld zullen op 22-23 februari naar Tel-Aviv afreizen om deel te namen aan de vijfde editie van de conferentie NanoIsrael 2016.

Tijdens de conferentie kan er worden deelgenomen aan diverse lezingen waar er presentaties worden gegeven door vooraanstaande onderzoekers, zoals Prof. Toshio Ando Kanazawa University uit Japan en Prof. Roy Bar Ziv Weizmann Institute of Science uit Israel. Deze onderzoekers zullen hun visie op de Nano-wetenschap wereld en de meest invloedrijke innovaties presenteren. Daarnaast worden er ook vele nanostartups gepresenteerd en krijgen investeerders de kans om te investeren in de meest belovende start-ups uit Israel.

Een voorbeeld van een van de aanstormende nanostart-ups is Nanospun. NanoSpun ontwikkelt en produceert slimme vezelmatten en oppervlakken die een aanzienlijke verbetering van biologische processen. NanoSpun maakt gebruik van haar eigen nanotechnologie, indrukwekkend beheerst over de vezel eigenschappen en unieke uitvoering mogelijkheden, om aangewezen actieve micro-organismen in te kapselen binnen haar vezelachtige doorlaatbare structuren. NanoSpun oplossing biedt fundamentele voordelen ten opzichte van andere concurrerende technologieën en de daaruit voortvloeiende producten demonstreren efficiënt, kosteneffectief en eenvoudig te oplossingen die haasje vooruitgang voor de mensheid en duurzaam milieu vertegenwoordigen bedienen

 

De vorige “NanoIsrael” conferentie vond plaats in 2014 en heeft meer dan 1.000 deelnemers aangetrokken. De komende conferentie zal plaatsvinden van 22 tot 23 februari a.s. in het Smolarz Auditorium, van de Tel-Aviv Universiteit en zal naar verwachting meer dan 1.200 bezoekers uit de hele wereld verwelkomen.

Tijdens de conferentie zal ook een Nano-Art wedstrijd worden gehouden waar de mooiste Nano-gerelateerde kunstwerken zullen worden gepresenteerd; en MATIMOP, het Israëlische Industriele Centrum voor R & D zal in samenwerking met het Bureau van de Chief Scientist een selectie van de belangrijkste innovaties op de conferentie tentoonstellen.

NanoIsrael 2016 wordt georganiseerd door “Kenes Exhibitions” in samenwerking met Inni het Israëlische Nationale Nanotechnologie Initiatief, de 6 nanocentra van de vooraanstaande Israëlische universiteiten alsmede het Bureau van de Chief Scientist (OCS).

Voorzitters van de conferentie zijn Prof. Ori Cheshnovsky, een gerenommeerde en zeer erkende onderzoeker aan de Universiteit van Tel Aviv, Prof. Yael Hanein, hoofd van het Nano Center van de Tel-Aviv Universiteit  en de heer Rafi Koriat, industrieel en  lid van het Inni management.

Website: www.kenesexhibitions.com/nanoisrael2016