MWC 2016 staat weer eens voor de deur. Graag nemen wij een kijkje op de vernuftige partijen die dit jaar op het Innovatie Paviljoen tijdens MWC aanwezig zullen zijn en stellen wij de partij SIMGO aan u voor.

Ben jij wel eens teruggekomen van een vakantie met een telefoonrekening die hoger was dan je vliegticket? Dat is nu verleden tijd! De Israëlische startup Simgo heeft een innovatieve oplossing bedacht waardoor je met je eigen telefoon in 100 landen wereldwijd automatisch de goedkoopste lokale provider kan selecteren.

Simgo vervangt simpelweg de SIM-kaart in jouw smartphone met een clip-on case die wordt aangesloten op een cloud-gebaseerde systeem. De software selecteert de beste virtuele SIM-kaart in de “cloud” en vervolgens kun je bellen met behoud van je originele telefoonnummer.

 

Door middel van deze unieke oplossing kunnen frequente reizigers flink besparen op roaming-kosten, aldus het bedrijf. De kosten voor de clip-on case bedraagt momenteel $ 120, daarnaast betalen gebruikers ook een kleine dagelijkse bijdrage, deze bijdrage ligt volgens Simgo 50-90 procent lager dan de typische roamingtarieven. Het SIMGO product is vooralsnog alleen beschikbaar voor bepaalde Samsung Galaxy en iPhone-apparaten.

De startup heeft al verschillende contracten met mobiele service providers afgesloten om deze service over de hele wereld aan te kunnen bieden. Op dit moment is Simgo bezig met het aantrekken van nieuwe klanten door een pay-as-you-go plan aan te bieden. Door middel van een mobiele app wordt het gebruik bijgehouden en krijg je een waarschuwing wanneer je op het punt staat jouw vooraf ingestelde limiet te overschrijden.

Opgericht in 2012 door Ben-Shlush, Nir Berman en Eyal Shmueli heeft Simgo dusver verhoogde $ 7 miljoen weten op te halen voornamelijk van particuliere beleggers uit Israël, de Verenigde Staten en Singapore.

Directe concurrenten van SIMGO zijn onder andere WorldSIM en Movirtu, maar Ben-Shlush beweert dat de Simgo oplossing omvattender is omdat het een combinatie is van een virtueel SIM-management platform en een roaming-oplossing binnen in één product.

In de nabije toekomst wil Simgo haar dienst ook uitbreiden naar Wi-Fi-diensten in lokale en internationale bussen. Door het toevoegen van Wi-Fi-diensten kan SIMGO automatisch schakelen tussen aanbieders, wanneer je de grens overgaat. Ben-Shlush gaat ervan uit deze technologie volgend jaar in zo’n 3000 bussen die door Europa reizen te kunnen installeren.

 

Simgo Inside “stelt fabrikanten in staat om een eenmalige verkoop van een apparaat om te zetten in een terugkerende omzet”, aldus Ben-Shlush aan NoCamels.

 

Ieder jaar organiseren wij op het Israel Paviljoen in Barcelona van tevoren gemaakte afspraken tussen de Israëlische exposanten  en onze contacten uit de Nederlandse markt, zodat alle betrokken partijen op een effectieve manier in een kort tijdsbestek met elkaar kennis kunnen maken. Of u nu op zoek bent naar een specifieke oplossing of nieuwsgierig bent naar nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IoT/M2M en/of (cyber) security,  kans is dat u de juiste oplossing bij ons zult aantreffen.

Nieuwsgierig geworden naar de deelnmers van het Israel Paviljoen op MWC 2016? Kijk dan rond op onze website Israel Mobile Innovations.

You can read the original article on NoCamels.