De Israëlische startup Sirin Labs AG veroorzaakte in de mobiele telecommunicatie enig ophef toen het bedrijf in april bekend maakte: dat het als nieuwste nieuwkomer in de markt van smartphones een financieringsronde van 72 miljoen dollar heeft afgesloten en dat haar high-end-smartphone met een prijskaartje van tussen de $10,000 en $20,000 eind mei 2016 op de markt gaat komen.

“We wisten dat het interesse groot zou zijn, want er is een gat in de markt voor dit soort producten. En we hadden marktonderzoek gedaan, […] maar de overweldigende hoeveelheid belangstelling oversteeg onze stoutse verwachting,” zo vertelt Sirin CEO Tal Cohen.

Ook al haalde het prijskaartje van de telefoon de krantenkoppen, het Sirin Labs team benadrukt dat haar potentiële klanten zich daardoor niet zullen laten afschrikken. “Anders dan bij de mainstream technologiebedrijven waar prijs het grootste belang is, hoeft Sirin Labs niet eerst een paar jaar te wachten voordat wij de meest geavanceerde technologie bij onze klanten brengen. We kunnen onze klanten vandaag de technologie van morgen aanbieden. Prijsperceptie beïnvloedt onze besluitvorming niet; optimale functionaliteit en kwaliteit daarentegen wel,” aldus Cohen. “Wij maken een telefoon met specifieke technologieën en het prijskaartje dat er aanhangt zijn de kosten die wij maken voor het produceren en distribueren,” zo voegt Cohen toe. Tevens merkt hij op dat hun smartphone niet de duurste telefoon op de markt is.

Hij vertelt ISRAEL21c dat de doelgroep van de telefoon het bedrijfsleven en de uber-rijken zal zijn:

“Het bedrijfsleven heeft zeer specifieke behoeften. Als je kijkt naar de Fortune 500- en de FTSE 250-bedrijven,  de leidinggevenden van deze bedrijven dragen extreem gevoelige bedrijfsinformatie met zich mee. We hebben dus te maken met duizenden zakelijke bedrijven met zo’n 6-12 personen waar zeer beveiligde communicatie een noodzaak is. Deze markt kan dus makkelijk honderdduizend mensen uit het bedrijfsleven bereiken die een duidelijk behoefte hebben om gevoelige data te beschermen en die blij zouden zijn om een apparaat in handen te krijgen dat daaraan voldoet”, zegt Cohen, een serial entrepreneur en voormalig McKinsey consultant.

Wat betreft de uber-rijken: “Er zijn wereldwijd zo’n 18 miljoen miljonairs. Twee keer zoveel personen zijn weliswaar niet miljonair maar vertonen wel diens consumptiegedrag. Dus hebben wij te maken met zo’n 60 miljoen mensen die het gewend zijn om het beste product te kopen, welke categorie dan ook zij het de kleding of de horloges die ze dragen. Deze consumenten kijken ook naar ons product.”

For more information, click here.

You can read the original article in English on Israel21C.