airobotics

Airobotics is een Israelische startup en de wereldwijde leider in industriele autonomous drones dat als primeur een software platform met apps heeft ontwikkeld. Airobotics is daarmee de eerste drone startup die dronesoftware via een appstore levert aan haar gebruikers. Het platform is een nieuw initiatief dat derde partijen de mogelijkheid biedt om software samen te stellen die nodig is om een drone platform te kunnen opereren. De gebruiker kan op dit platform zelf een eigen samenstelling maken van de type software die zij willen gebruiken of kunnen kiezen voor een voorgeprogrammeerd programma dat is ontwikkeld door Airobotics.

 

Het onbemande en automatische systeem van Airobotics is het eerste systeem in de mondiale markt. Door middel van het product levert het bedrijf handvatten aan industriële bedrijven om de kracht van drones te benutten en zonder een fysieke handeling een drone erop uit kunnen sturen. Door deze service kunnen Airobotics’ klanten automatische missies uit sturen voor controles, inspecties en onderzoek. Vanwege de verschillende behoeftes vanuit verschillende sectoren heeft Airobotics diverse toepassingsmogelijkheden ontwikkeld om aan deze behoefte te voldoen. Kortom, Airobotics’ software levert een compleet systeem waarmee een drone kan worden bestuurd, maar levert de optie om extra software toe te voegen zodat de service kan worden opgeschaald.

empreendedor Ran Krauss na estação de testes da Airobotics (Foto ...

Ran Kraus CEO en Co-founder geeft aan tijdens de lancering “With the official announcement of our new developer program, Airobotics is well on its way to revolutionizing how drones can be implemented into different industries,”. “Our solution is the gateway to demonstrating the immense value drones can introduce to large industrial facilities. The variety of applications that can be created using our platform, will lead the way to the next generation of smart factories and facilities that are adopting industrial IoT.”

Airobotics profiel

Het Airobotics platform bestaat uit drie onderdelen.

  1.  Optimus, de autonome drone met de capaciteit om missies van 30 minuten te ondernemen. De drone kan een kilo aan gewicht dragen tijdens de missie.
  2. Airbase, het geautomatiseerde station is de thuisbasis voor de Optimus drone. Vanaf dit platform wordt de drone gelanceerd en keert weer terug als de missie is afgelopen of als de batterij moet worden vervangen. Dit allemaal zonder dat werknemers hier fysiek bij moeten ondersteunen.
  3. de Software, deze is cloud-based en biedt gebruikers de mogelijkheid om missies te controleren en coordineren met een klik.

Airobotics kan vanwege het verwisselbare payload mechanisme en de software de drone positioneren als een multifunctioneel product dat verschillende sensoren en payloads kan dragen en is daardoor toepasbaar in verschillende sectoren. De dynamische en multifunctionele capaciteiten van het platform leveren verschillende mogelijkheden voor nieuwe oplossingen en missies waarvoor drones nog nooit zijn gebruikt. Het product van Airobotics kan het best optimaal worden gebruikt binnen complexe industrien zoals mijnen, olie en gas, zeehavens en andere industriele faciliteiten. Deze sectoren ervaren dan ook de meeste voordelen van luchtfoto’s , onderzoek, inspecties, veiligheid en toepassingen voor rampenbestrijding.

Om meer te weten te komen over de app en het platform bezoek de website  www.airobotics.co.il/Dev

De volgende fase van het Airobotics Developer Program zal een nieuw initiatief zijn rondom payloads en hardware ontwikkelingen. Binnen het programma zis Airobotics al bezig om nieuwe type payloads te ontwikkelen en integreert deze met sensoren, cameras en andere producten voor het drone platform.