De Fuel Choices Initiative heeft samen met Ecomotion de Fuel Choices Summit georganiseerd in november 2016. Vanwege het grote succes en de vele internationale successen op het gebied van slimme auto applicaties die uit Israel komen zal de Economische Afdeling op de Israelische Ambassade zich focussen op het Ecomotion evenement en de Nederlandse industrie uitnodigen om deel te nemen. De conferentie richt zich op innovatieve startups en investeerders die op zoek zijn naar de slimme oplossingen binnen de transport sector.

Het Ecomotion evenement zal plaatsvinden op 18 mei 2017 in Tel Aviv.

Save the Ecomotion Date
Meer weten? Stuur ons een mail
hague@israeltrade.gov.il

Hieronder een klein filmpje over de Fuel Choice Summit en de auto industrie in Israel.

Waarom is Ecomotion interessant voor de Nederlandse autoindustrie?

EU ziet haar huidige automarkt groeien en heeft zich als doel gesteld dat de Europese Unie over drie jaar klaar moet zijn om de zelfrijdende roboauto op de weg toe te staan. Om deze ambitie te verwezenlijken is er een verklaring ondertekend waarin de EU ministers beloven samen te werken om het Europese wegennetwerk, verkeersregels en wetgeving hierop aan te passen. Om dit in de praktijk te implementeren moet men op de hoogte zijn van de nieuwe ontwikkelingen en knelpunten. Deze ontwikkelingen en knelpunten binnen de technologie en infrastructuur die hiervoor nodig zijn, zijn dan ook een van de speerpunten op de Ecomotion conferentie in Tel Aviv. Daarbij wordt Israel door investeerders gezien als vooroplopende markt met veel potentie voor nieuwe ontwikkelingen binnen de slimme transport sector. Om deze reden is het een logische stap voor de Nederlandse autoindustrie om in gesprek te gaan met de Israelische sector en samen de handen in een te slaan om aan de weg te timmeren naar een slimmere auto en transportindustrie met een bijpassende infrastructuur.