De digitale transformatie in de sportwereld is in volle gang. Technologie is niet meer weg te denken uit de sportindustrie. Zij jaagt nieuwe merkproposities aan, verandert verdienmodellen en zorgt voor nog intensievere spelbeleving.

Het valt niet te ontkennen dat de sportbranche vooroploopt wat betreft technologie. Zeker op het gebied van big data analytics, slimme e-commerce-toepassingen en virtual reality.

Sportmerken zoals Adidas, Nike of Under Armour zijn al een aantal jaren bezig om steeds betere digitale systemen te ontwikkelen waarmee de (top)sport steeds nauwkeuriger kan worden bediend op het gebied van data. Sporters, coaches en teams uit allerlei sport disciplines en op verschillende niveaus maken graag gebruik van vernieuwende systemen om de prestaties te kunnen analyseren, spelers te evalueren en nieuwe strategieën te bedenken.

De huidige technologie verrijkt inmiddels ieder aspect van de sportervaring: of het nu gaat om het uitoefenen van een sport, het spelen van een wedstrijd of het analyseren van de prestaties van (top)sporters, fan engagement, het uitzenden van sport of het vermarkten van sport.

 

Wilt u een vinger aan de pols wat betreft de laatste trends en ontwikkelingen? Future Sport Israel, dat van 26-28 juni as plaats heeft in Tel Aviv, biedt sportclubs, mediabedrijven, sportzenders en stadiumexploitanten een unieke kans om uit eerste hand kennis te maken met de nieuwste veelbelovende innovaties voor de sportwereld. Future Sport Israel is een vervolg van twee eerdere succesvolle evenementen die in 2015 en 2016 plaats vonden in Groot-Britanie en de VS.

Tijdens het 2,5 dagen durende evenement staan één-op-één gesprekken (B2B) met voor u relevante en vooraf geselecteerde leveranciers voorop en kunt u volop gebruik maken van diverse netwerkgelegenheden. U proeft ter plekke de innovatiegeest, ontdekt uitzonderlijke technologieën en u krijgt inzicht in het succesvolle startup-klimaat in Israël. Daarnaast staat ook een bezoek aan een modern hightech stadium op de agenda. 

  • Reis- en verblijfskosten (vlucht & 3 nachten) zijn voor eigen rekening. 
  • De kosten voor het reizen van Tel Aviv naar Jeruzalem en de gedurende het evenement genutigde maaltijden maken deel uit van het programma. 

Agenda (o.v.)

Dag van aankomst

‘s-Avonds: Opening met een Netwerk Cocktail met sport-industrie leiders op het gebied van technologie en innovatie en een uitgelezen groep technologieleveranciers. 

Dag 1 – TLV

Opening met Keynote Sprekers

B2B meetings met vooraf geselecteerde bedrijven

Strand activiteit – De TLV ervaring

Dag 2 – Jeruzalem

‘Technologie live’ een tech showcase van verschillende techsystemen voor de sportindustrie; Het  innovatie ecosysteem van Jeruzalem – kennismaking met het ‘heilige’ ecosysteem van JVP, MassChallenge en meer.

Rondleiding door de Oude Stad van Jeruzalem

Op de afbeelding hierboven ziet u een overzicht van de diverse categorieën. Hieronder vindt u een aantal voorbelden uit de Israelische sportindustrie op een rij gezet:

Replay Technologies, acquired last March by Intel, has a proprietary “freeD” format using high-resolution cameras and computer-intensive graphics to let viewers see and experience highlights and replays of sporting events from any angle.

RideOn, maker of augmented reality (AR) technologies and products for outdoor activities.

Motionize makes a training system for paddle sports that tracks stroke length, distance per stroke, paddle depth, speed and pace, while giving real-time audio and visual feedback.

KamaKama developed a plug-and-play platform for sports-media rights holders to create and distribute near-live, personalized “snack sized” sports clips to smartphones: fans get video highlights of their favorite sports games on-the-go. “Sport rights holders and broadcasters enjoy … real-time engagement with their most compelling live sports moments, as well as an opportunity to monetize their existing content by generating new revenues from in-app purchases and advertising.”

WSC Sports technology allows fans to index sporting events and create and distribute personalized in-game and post-game video clips using its AVGEN (Automatic Video Generator) and Clipro technology.

Fabula Gaming, based in Tel Aviv, helps sports clubs monetize their fan base by supplying engaging games and other interactive content while generating revenues from sales of branded, limited-edition virtual merchandise as rewards.

FanPassTick of Tel Aviv offers a platform that optimizes ticket sales and attendance. On game day, FanPassTick messages all ticket-holders to see if they are coming to the game.