Volgens een rapport van het Israëlische ministerie van Defensie steeg de verkoop van Israëlische defensie hardware onder andere als gevolg van het einde van een recessie. Ook wordt een stijging van de mondiale defensiebudgetten in het licht van de huidige bedreigingen van de veiligheid als oorzaak genoemd.

Volgens de statistieken die woesndag werden vrijgegeven door het Ministerie van Defensie rapporteert de Israëlische defensie-industrie $ 6,5 miljard aan export in 2016, een stijging van 14 procent ten opzichte van 2015. Dit is het tweede opeenvolgende jaar van sterke groei voor defensiecontracten.

In 2015 exporteerden de Israëlische defensie-reuzen waaronder Elbit Systems, een internationaal defensie-elektronica bedrijf, en Rafael Advanced Defense Systems $ 5,6 miljard aan militaire hardware.

Bij Elbit Systems was export in 2016 verantwoordelijk voor ongeveer 78% van de totale omzet van het bedrijf. Bij Rafael Advanced Defense Systems was dat ongeveer 45%.

Met behulp van Ministerie van Defensie entiteiten ondertekend de defensie-industrie gedurende het jaar tientallen belangrijke contracten met als gevolg de stijging van Israel in de mondiale defensiemarkt. “De toename van de nieuwe contracten weerspiegelt de wereldwijde economische trend die uit een recessie komt. Dit is met name het geval in Europa en Noord-Amerika. Ook een verhoging van de defensiebudgetten in het licht van de groeiende uitdagingen op veiligheidsgebied dragen bij aan de toenemende vraag” zei Brig. Gen. (res.) Michael Ben-Baruch van het Ministerie van Defensie.

De verdeling van de defensie export in 2016 was als volgt verdeeld: verbeteringen voor vliegtuigen en antennesystemen (20%), observatie en optronica (18%), raket- en luchtverdediging systemen (15%), landmijnen en wapenstations (13%), inlichtingen en informatie systemen (8%), onbemande luchtvaartuigen (UAV) (7%), telecommunicatiesystemen (4%), maritieme systemen (1%) en overige (12%).

Geografisch gezien is de verdeling al volgd: Azië en de Pacific importeerden voor $2,6mld. Europa voor $1.7mld. Noord-Amerika ontving voor $ 1.2mld. aan defensie materiaal, Latijns-Amerika voor $550 mln. en Afrika voor $275mln. De verhoogde verkoop aan Azië bedroeg is voornamelijk een gevolg is van een toenadering tussen Israël en India, die in 2015 een belangrijke wapendeal en joint ventures sloten.

Voor het oorspronkelijke artikel kijk op: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4942357,00.html