Sommige trends doen zich globaal voor terwijl andere  uniek zijn voor een bepaald land of gebied.  Israel heeft een aantal unieke omstandigheden waardoor zij een voorloper is op het gebied van veiligheid, zowel op het hgebied van fysieke veiligheid als op het gebied van virtuele beveiliging. Er zijn al met al vier pilaren aan te wijzen voor de groei in de Israëlische informatiebeveiligingssector:

Academisch – de academische en commerciële sectoren in Israël zijn innig met elkaar verweven.  Israëlische middelbare scholen en universiteiten leggen een sterke nadruk op STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), waaronder cryptografie. Op universitair niveau werken venture capitalisten en universitair hoogleraren nauw samen. Een goed voorbeeld van de academische-commerciële integratie is bijvoorveeld Adi Shamir (de S in RSA), een vooraanstaande professor in de toegepaste wiskunde aan het Weizmann Institute of Science. Shamir was mede-oprichter van het Israëlische video softwarebedrijf NDS, dat in 2012 voor 5 miljoen dollar aan Cisco werd verkocht.

Militair – uniek voor Israël: uitstroom van kennis en werknemers vanuit technische eenheden van de militaire stroom naar de commerciële ruimte.

Het Israëlische leger heeft informatieveiligheid geïdentificeerd als een van de belangrijkste frontlinies van de algemene oorlogsvoering en heeft zwaar geïnvesteerd in haar cyber-mogelijkheden. Gezien het belang van informatiebeveiliging heeft het leger toegang tot het beste talent uit de middelbare scholen.

In Israël is militaire dienst verplicht, en aan het eind van hun dienst zijn deze soldaten hooggekwalificeerd en vrij voor in de commerciële sector. Ze zijn een grote bron voor ondernemers, omdat zij zowel technisch als “echte wereld” ervaring hebben op gedaan op het gebied van informatiebeveiliging.

Overheid – de Israëlische regering heeft zwaar geïnvesteerd in de informatiebeveiligingssector. De overheid heeft een speciaal fonds van de Nationale Autoriteit voor Innovatie die speciale fondsen aanbiedt ter ondersteuning van cybersecurity innovatie.

Multinationals die in Israël investeren – Bedrijven zoals Cisco, EMC, Google, Microsoft, IBM, en nog veel meer, hebben cyberontwerpcentra in Israël geopend. Veel van deze bedrijven krijgen hun Israëlische voetafdruk via overnames van Israëlische technologiebedrijven. Deze acquisities geven de bedrijven een weelde van goed opgeleide professionals.

Geïnteresseerd in het proeven van de Israëlische informatiebeveiligingsinnovatie? Het ministerie van Economische Zaken van de Israëlische Ambassade in Den Haag, in samenwerking met het Israëlische Ministerie van Economie, het Israël Export & International Cooperation Institute organiseert op 22 juni 2017 in Rotterdam een ​​HLS & Cyber ​​Security Technology Event. Voor meer informatie over het evenement, zie onze gebeurtenis vermelding.