20 Israëlische bedrijven maakten van 5 tot 9 maart j.l. deel uit van het nationale paviljoen de HIMSS 2018-conferentie in Las Vegas. In de schijnwerpers stonden de nieuwste digitale gezondheidstechnologieën van Israël en heeft de startup-natie weer eens haar innovatiekracht in de gezondheidszorg laten zien. 

De jaarlijkse conferentie en beurs HIMSS wist meer dan 40.000 internationale bezoekers uit de gezondheidszorg aan te trekken, waaronder IT-experts, clinici, leidinggevenden alsmede verkopers. In het Israëlische paviljoen kon men kennis maken met leveranciers uit verschillende richtingen in de gezondheidzorg waaronder data-analyse, image-reconstructie, diagnostiek en monitoring, medische administratie, IT-software, telegeneeskunde, VR en meer.

 

 

Hieronder hebben wij een paar partijen voor u uitgelicht:

  • De draagbare monitor van BioBeat biedt 24 uur per dag, real-time monitoring van vitale functies, waaronder hartslag, bloeddruk en cardiale output. De patiëntinformatie wordt bewaard in een cloudgebaseerd datacenter. De BioBeat helpt zorgverleners bij ziekte management en optimaliseert klinische uitkomsten.
  • Om de behandeling van diabetes in het digitale tijdperk te brengen, heeft GlucoMe een omvattend zorgplatform gebouwd met slimme diabetesmonitoren, een mobiele app en een cloud-gebaseerde digitale diabeteskliniek. Zo wordt het beheren en begeleiden van diabetes niet alleen eenvoudiger voor patiënten, maar ook voor zorgverleners en medische professionals.
  • Door gebruik te maken van machine learning en kunstmatige intelligentie heeft  Nutrino de FoodPrint ™ ontwikkeld, een platform voor gepersonaliseerde voedingsinzichten. Op deze manier kunnen we makkelijker beslissingen maken en gezondere voeding kiezen omdat wij de onzichtbare verbindingen en effecten van voedsel op de mens kunnen zien.

Thuishaven voor meer dan 400 bedrijven actief in de digitale gezondheidssector heeft Israel haar rol als toonaangevende speler op het gebied van digitale gezondheidsinnovatie in de afgelopen jaren veelvoudig kunnen bewijzen. Al ruim 25 jaar past men in de Israëlische zorgsector health-IT, elektronisch medische dossiers en bedrijfsanalyses toe. Groote zorgorganisaties in Israël hebben deze digitale revolutie in de gezondheidszorg aangevoerd. Elektronisch medische dossiers, gebruik van laboratorium- en beeldvormingsinformatiesystemen en geautomatiseerde bestellingen zijn in Israël alledaags. En elektronisch voorschrijven is al lang de norm: 95% van alle huisartsen maakt gebruik van elektronisch voorschrijfsysteem.

Terwijl nationale regeringen en medische faciliteiten zich inzetten voor een betere toepassing van digitale technologieën in de gezondheidszorg, dragen Israëlische innovaties ertoe bij dat patiënten over de hele wereld nauwkeuriger kunnen worden behandeld.

Heeft u interesse in oplossingen voor de digitale gezondheidszorg of andere medische innovaties, stuurt u ons dan een bericht. Op Israel at HIMSS vindt u een overzicht van alle deelnemers. En blijft u vooral onze website in de gaten houden voor evenementen rondom medische ontwikkelingen uit Israël.