Op de afgelopen Cosmoprof in Bologna presenteerden 20 Israelische partijen de nieuwste innovaties op het gebied van cosmetica, beauty en wellness.

 

Honderden exposanten uit tientallen landen maken jaarlijks gebruik van de mogelijkheid om hun producten, accessoires en apparatuur tentoon te stellen. Hieronder een kijkje op  enkele Israëlische bedrijven die deel uitmaakten van het nationale paviljoen:

  • Leorex Cosmetics maakt gebruik van nanotechnologie om een reeks dermo-cosmetische producten te ontwikkelen voor anti-aging en esthetische toepassingen. Microscopische siliciumdioxidedeeltjes zorgen ervoor dat de huid haar volume en elasticiteit terugkrijgt, de vochtbalans wordt hersteld en rimpels vervagen.
  • Met gecertificeerde biologische en natuurlijke producten levert de Organic Hemp Line unieke huidverzorgings- en cosmetische oplossingen op basis van hennepzaadolie.
  • Sea, ontwikkeld door D.S.P. Doctor Sea Cosmetics Ltd. biedt een productlijn op basis van de rijke mineralen, zouten en organische extracten uit de Dode Zee. De producten van Doctor Sea Cosmetics worden vervaardigt met behulp van geavanceerde biotechnologie om de voordelen voor huid en haar te optimaliseren.

Kenmerkend voor de Israëlische cosmetica- en toiletartikelensector is haar overvloed aan natuurlijke bronnen en haar innovatiecultuur, waardoor haar producten zich onderscheiden van andere aanbieders. Velen maken gebruik van een van de meest gewaardeerde natuurlijke rijkdommen van het land – de mineralen uit de Dode Zee. Deze unieke zouten en andere mineralen worden gebruikt voor een breed spectrum van schoonheids- en wellnessproducten. Alom bekend is de Dode Zee modder, die geliefd is om haar medicinale en cosmetische toepassingen. Andere uitstekende producten uit de Dode Zee worden gebruikt voor het verjongende effect bij gezichts-, haar- en lichaamsbehandelingen; ook vindt men het terug in hygiëne producten en schoonheidsaccessoires. Met meer dan 50 bedrijven heeft de groeiende cosmeticasector van Israël – met een waarde van $ 9 miljard – haar stempel kunnen drukken op de Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische markten

Een van de meest vooraanstaande Israëlische cosmeticamerken is Sabon dat sinds de opening van haar eerste winkel in 1997 in Tel Aviv een wereldwijd toonaangevende  leverancier is geworden van kwalitatief hoogwaardige handgemaakte zeep. Het internationaal gevierde bedrijf heeft 90 winkels wereldwijd, inclusief in de VS, Latijn-Amerika, Europa en Azië.

Als centrum van onderzoek en ontwikkeling heeft Israël ook een goede uitgangsbasis voor voortdurende groei en innovatie in de cosmetica- en toiletartikelenindustrie.

Is uw interesse gewekt en wilt u uw assortiment uitbreiden met innovatieve leveranciers? Stuurt u ons dan een bericht via de mail of neemt u contact op met Sigal Gazit-Kab van het Israel Export Institute in Tel Aviv.