Wat hebben bejubelde TV-series en shows zoals Homeland, Fauda en In Treatment met elkaar gemeen? Het zijn allemaal in Israël gemaakte formats die wereldwijd steeds meer diehard fans krijgen. In de afgelopen jaren heeft Israël net als de Scandinavische series internationaal een reputatie weten op te bouwen als broednest voor meeslepende nieuwe tv-series. Deze wereldwijde populariteit heeft gezorgd voor een snelle groei van de Israëlische tv-industrie die in 2016 $268 miljoen wist te genereren. Israël heeft aan meer dan 80 landen zo’n 200 formats verkocht.

Elf Israëlische bedrijven uit deze bloeiende sector nemen van 9-12 april a.s. deel aan het nationale paviljoen op MIPTV in Cannes, die naar verwachting ruim 10.500 leiders uit de entertainmentindustrie zal aantrekken. Het Israel Paviljoen presenteert enkele innovatieve, marktleidende distributeurs uit Israël waaronder:

  • Cinephileen verkoop- en advieskantoor uit Tel Aviv dat wereldwijd talloze distributie-, uitzending- en financieringsovereenkomsten heeft voor veelgeprezen documentaires, waaronder The Cleaners, in januari 2018 genomineerd in de categorie Wereld Cinema-Documentaire op het Sundance film festival, en Koch, een documentaire over oud-burgemeester Ed Koch van New York City .
  • Keshet, gerenommeerde Israëlische TV-zender en productiebedrijf bekend om geliefde programma’s zoals Dig, Homeland, enTyrant.
  • Armoza Formats,  wereldspeler op het gebeid van contentcreatie en distributie: al meer dan 90 formats verhandeld via toonaangevende partners waaronder NBC, BBC, Channel 4, HBO, TF1 France, RTL Duitsland, Globo Brazil, en Azteca Mexico.