Israëls prestigieuze academische en medische instellingen, haar publiek-private investeringsmodel en ondernemersgeest zijn sleutelfactoren die de groei van de digitale gezondheidssector ondersteunen, en in het bijzonder de innovatie van medische hulpmiddelen.

Het rijtje uitvindingen en ontwikkelingen is zeker indrukwekkend voor een land met slechts 8.5 miljoen inwoners.

Een aantal toonaangevende Israëlische leveranciers van medische apparaten heeft van 11 tot 14 april j.l. haar producten gepresenteerd op de China International Medical Equipment Fair (CMEF) in Shanghai. De CMEF, de grootste medische apparatenbeurs in de regio, met haar 120.000 bezoekers, trekt producenten van medische hulpmiddelen, overheidsinstellingen, ziekenhuisinkopers en dealers tegelijk aan. Israël staat met haar meer dan 1.400 in de life sciences sector actieve bedrijven  wereldwijd bekend als broedplaats voor innovatieve medische technologieën. Het healthtech paviljoen was daarmee een top trekpleister op de CMEF.

Hieronder een kleine greep uit de 22 deelnemers aan het Healthtech Paviljoen:

  • BioBeat stelt gebruikers in staat om hun vitale functies continu en niet-invasief te bewaken door middel van een draagbaar apparaat. De BioBeat monitor maakt het meten en monitoren van vitale functies op afstand  mogelijk. Het is niet meer noodzakelijk voor patiënten om voor een check van de viatale functies de huisarts op te zoeken. De meetresultaten worden automatisch verzonden naar een smartphone-app en de cloud.
  • ElMindA maakt gebruik van machine learning en geavanceerde algoritmen om Brain Network Activation (BNA)-tests uit te voeren, een methode voor het meten van de elektro-fysiologische activiteit in de hersenen. Met BNA-testen kunnen artsen een breder inzicht krijgen in de werking van de hersenen, waaronder sensorische informatieverwerking, aandacht en geheugen. Een beduidende vooruitgang voor de behandeling van aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, hersenletsel en depressie.
  • De door 3D Systems ontwikkelde geavanceerde simulatoren – die in overleg met vooraanstaande chirurgen, medische genootschappen en opleiders zijn ontstaan- trainen chirurgen in meerdere disciplines. Van fundamentele en essentiële chirurgische taken tot hernia-procedures en maag-bypass, 3D Systems brengt de meest uitgebreide productserie aan chirurgiesimulatoren op de markt.

Ook op het gebied van digitale gezondheidszorg is Israël een early adopternaar schatting werkt men voor 98 procent van de bevolking al met gedigitaliseerde medische dossiers. Deze trend zet men voort door in de komende vijf jaar 100.000 inwoners te laten inschrijven in een digitale gezondheidszorgdatabase – inschrijving geschiedt op vrijwillige basis. Doel van dit initiatief is de status van Israël als digitale voorloper op het gebied van gezondheid te versterken alsmede de patiëntenzorg te verbeteren. Het initiatief is de weerspiegeling van het Israëlische ecosysteem waarin innovatie en patiëntgerichte geneeskunde de basis vormen van een energieke en gezonde samenleving.

Interesse in de boeiende medische en Life Sciene sector van Israel? Stuurt u ons dan een bericht via de mail.