Een groot deel van Israël is dor  – meer dan 60 procent van het land is immers woestijn. Het land had van begin af aan te maken met waterproblemen waarmee veel andere landen nu pas kampen. De eerste premier van Israël, David Ben Gurion maakte het tot een topprioriteit om ‘de woestijn te laten bloeien’ door geavanceerde irrigatietechnieken toe te passen op de dorre streken. Sterker nog, sinds de oprichting 70 jaar geleden, heeft Israël de ontwikkeling van efficiënte technologische oplossingen voor het cultiveren en beheren van water voorrang gegeven.

Veel van deze geavanceerde watergerelateerde technologieën vinden toepassing in de mijnindustrie, waar een unieke form van waterbeheer nodig is. Diverse toonaagevende partijen uit Israël nemen daarom ook deel aan de Expomin 2018. Deze jaarlijkse conferentie, die plaats heeft in Santiago, Chili, van 23 tot 27 april a.s. biedt ruimte aan  70.000 bezoekers om kennis te maken met ruim 1.300 exposanten uit 35 landen op het gebied van innovatieve mijnbouwtechnologieën.

Met een focus op het snijvlak resource management en technologische vindingrijkheid is de Expomin bij uitstek het forum om water tech te tonen. Vijftien Fifteen Israëlische maken derhalve deel uit van het landenpaviljoen, waaronder:

  • Blue I Technologies, een in 2003 in Tel Aviv opgericht privébedrijf, biedt de allernieuwste oplossingen voor wateranalyse met behulp van elektro-optische IP-technologie en unieke besturingsalgoritmen.
  • Ontstaan in 2017 uit de fusie van twee vooraanstaande leveranciers van waterbehandeling Emefcy en RWL Water, levert Fluence een breed scala aan waterbehandelingsdiensten.
  • P2W levert industriële afvalwaterzuiveringssystemen aande mijnbouwsectoren goud, kolen en zware metalen voor de volledige vernietiging van cyaniden en sulfaatreductie. Opgericht in 2005, zuivert het bedrijf wereldwijd meer dan 14 miljoen liter per dag.
  • Tox Sorb biedt een platform voor het verwijderen van sporen zware metalen en andere verontreinigende stoffen uit afvalwater en drinkwater. Tox Sorb, opgericht in 2007, snijt haar service toe op basis van de unieke waterchemie en effluentbehoeften van haar klant.

 

Terwijl de wereldwijde watercrisis aanhoudt en de noodzaak om processen zoals irrigatie, ontzilting en ontgifting te optimaliseren stijgt, kijken de ogen van de wereld steeds vaker naar Israël als koploper voor efficiënte, kosteneffectieve en duurzame watertechnologie-oplossingen. 

Is uw interesse in de Israëlische watersector gewekt en wenst u meer informatie te ontvangen, neemt u dan contact met ons op via de mail.